Index Vakbarát Hírportál

Három órán át tartott az ausztráloknál egy kupameccs

2018. augusztus 7., kedd 21:19 | aznap frissítve

Kedden játszották az FFA-kupa, vagyis az ausztrál labdarúgókupa aktuális fordulójának utolsó hat meccsét, köztük a Brisbane Roar és a Melbourne City közti összecsapást is, ami azonban egy sérülés után egészen elképesztő fordulatot vett, és végül több mint három óra után, a hosszabbítás utolsó percében dőlt el a Melbourne javára.

A meccs első 36. perce a megszokott mederben folyt, ekkor azonban a melbourne-i Luke Brattan megbotlott, miközben a labdáért ment, szerencsétlenségére pont úgy, hogy az ellenfél egyik játékosa így a fejét találta telibe a labda helyett.

A játékost több mint 40 percig ápolták a pályán, utána tudták csak levinni és kórházba szállítani, az óra viszont ugye ilyenkor sem áll meg, úgyhogy 

miután a hosszabbítás 42. percében lecserélték Brattant, aztán a 44. percében újraindult a játék, még további hat percet hosszabbított a bíró az ápolás miatt.

A 95 (!!!) perces első félidő után ráadásul egy izgalmas, de gólnélküli második félidő következett, ez pedig azt jelentette, hogy további 30 perc hosszabbítás következett. Itt aztán végképp kiteljesedett a mérkőzés szürrealitása, ugyanis a 120. percben, mikor már mindenki azt hitte, hogy büntetőkkel fog eldőlni a találkozó, jött Bruno Fornaroli, és egy óriási góllal továbblőtte a Melbourne Cityt a következő fordulóba.

Luke Brattan egyébként állítólag a körülményekhez képest jól van, már a pályán kiderült, hogy nem olyan komoly a sérülése, mint amilyennek elsőre tűnt, de ettől még a biztonság kedvéért úgy döntöttek, hogy inkább kórházba viszik a játékost.

Érdekesség egyébként, hogy ugyan a két csapat meccsének tiszta játékideje tíz percre volt attól, hogy két rendes játékidős meccset tegyen ki, közel sem jártak ahhoz, hogy ez legyen a valaha volt leghosszabb meccs. A Stockport County és a Doncaster Rovers például majdnem három és fél órán keresztül szenvedtek egymás ellen 1946-ban, a meccsnek pedig végül csak azért lett vége, mert a bíró úgy ítélte meg, hogy nem voltak megfelelőek a látási viszonyok ahhoz, hogy folytatódjon a mérkőzés.

Persze azt hozzá kell tenni, hogy ekkor még nem volt limitálva a hosszabbítások száma, azaz addig kellett hosszabbítani, amíg valamelyik csapat nem nyert – ez a szabály egyébként néhány hónappal később, valószínűleg nem kis részben ennek a szürreális meccsnek köszönhetően változott meg.

Rovatok