Index Vakbarát Hírportál

Hátrányból állt fel a Vidi, remek helyzetből várhatja a visszavágót

2018. augusztus 7., kedd 21:51

A Mol Vidi idegenben, a svéd bajnok Malmö otthonában játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. A mérkőzés nagy részében a svédek voltak veszélyesebbek, ők is szerezték meg az első gólt. A magyar bajnok azonban egy védelmi hibát kihasználva döntetlenre mentette a találkozót és nagyon jó helyzetből várhatja a visszavágót.

A hazaiak kezdték jobban jobban a mérkőzést, már a 10. percben előnybe kerülhettek volna: Marcus Antonsson lépett ki a lesvonal határán, a lövését azonban Kovácsik Ádám nagy bravúrral védte. A magyar kapusnak pár perccel később egy szögletnél kellett résen lennie, a 25 percben pedig Antonsson fejelt nem sokkal mellé teljesen egyedül a 16-oson belül. 

Magyar helyzetek csak elvétve adódtak és egyik sem volt kifejezetten veszélyes, de a Malmö sem erőltette túl magát, lassan csordogált a mérkőzés. A félidő végére azonban felpörögtek az események:

először kovácsik védte eric larsson pattogós lövését a 43 percben, majd egy perccel később boban nikolov került helyzetbe a másik kapunál, két svédnek kellett a lövés elé vetődni.

Az első félidőben valamivel jobb volt a hazai csapat, volt is két nagy helyzete, de nem sikerült állandó nyomás alatt tartani a magyar bajnokot. Az első játékrész alapján akár egy Vidi győzelemre is reális esély lehetett volna.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: a Malmö próbált támadni, a Vidi pedig stabilan védekezett. Mindkét csapatnak volt helyzete az első 15 percben, de egyik sem okozott különösebb problémát a kapusoknak, majd jött Anders Christiansen, aki egy veszélytelennek tűnő akcióból, egy zseniális csel után megszerezte a vezetést a hazai csapatnak.

A bekapott gól után a Vidi is agresszívebben kezdett el játszani: előbb Lazovics harcolt ki, majd vágott a keresztlécre egy szabadrúgást, majd a 71. percben Nego tartotta meg a labdát két megzavarodott svéd között és közelről, erőből lőtte ki a hosszú sarkot.

Az egyenlítés után a Vidi elkezdte őrizni az eredményt, a Malmö pedig próbált támadni, de nem tudtak már komoly helyzetet kialakítani a svédek. A végeredmény így döntetlen lett, az idegenben lőtt gólnak hála a magyar bajnok várhatja kényelmesebb helyzetből a visszavágót.

Eredmény:

Malmo FF – Mol Vidi FC 1-1 (0-0)

Gólszerzők:  Anders Christiansen (62'), Loic Nego (71').

A többi magyarnak nem volt jó napja

Kleinheisler László csapata, a kazah Asztana hazai pályán 2-0-ra kikapott a horvát Dinamo Zagrebtől. A magyar válogatott középpályás kezdőként végig a pályán volt. A Dinamo Kijev pedig egy 94. percben megítélt büntető miatt nem tudta legyőzni a Slavia Praha csapatát. Kádár Tamás kezdő volt és végig is játszotta a mérkőzést. 

További eredmények:

(Borítókép:  Andreas Hillergren /  TT News Agency /  REUTERS)

Rovatok