Index Vakbarát Hírportál

Zseniális csel után lőtt óriási gólt a Standard Liege játékosa

2018. augusztus 8., szerda 08:00

Hiába vezetett két góllal is, végül csak döntetlent játszott kedden a Standard Liege ellen az Ajax Amsterdam a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A belgák a 94. percben, egy büntető után tudtak egyenlíteni, de a szépítő találatukra is büszkék lehetnek: Mehdi Carcela-Gonzalez a forduló legszebb gólját szerezte. 

Az első félidőben az Ajax játszott jobban, Klaas-Jan Huntelaar és Dusan Tadic 34 perc alatt két gólos előnyhöz juttatta a vendégeket. A Standard Liege ezek után próbált támadni, de nem voltak kellően hatékonyak: hiába volt a csapatnak 18 kapura lövése, abból mindössze három találta el a kaput. Igaz, ebből a háromból – még ha az egyik a 94. percben, tizenegyesből – két gól is született, az első pedig kifejezetten élményszámba ment:

Mehdi Carcela-Gonzalez első szándékból rosszul vette át a labdát, azonban egy nagyszerű Zidane-csellel sikerült megtartania, majd némi igazítás után 20 méterről a kapuba vágta a labdát. Közel fél órával később az egyenlítés is összejött, Renaud Emond értékesítette a megítélt büntetőt.

A 2-2-es eredmény azonban így is az Ajaxnak kedvez, hazai pályán egy 0-0-s vagy 1-1-es döntetlen is elég lenne neki a továbbjutáshoz. 

Eredmények:

          

Rovatok