Index Vakbarát Hírportál

Kihajították a válogatott labdarúgót a Diósgyőr első csapatától

2018. augusztus 10., péntek 10:10 | aznap frissítve

A DVTK honlapján megjelent hír szerint a szakmai vezetés döntése alapján két játékost kitettek az első csapat keretéből. A válogatottban nem olyan rég bemutatkozó Ugrai Rolandot, illetve az MTK-ban nevelkedő, később pedig a Ferencvárosban játszó volt korosztályos válogatott Busai Attilát.

A döntés hátteréről nem szeretnék többet mondani annál, mint amit feltétlenül muszáj

– nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója.

Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltunk elégedettek a két játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, így a mai naptól a második csapat edzéseit kell látogatniuk. Busai Attilát és Ugrai Rolandot is személyesen tájékoztattam a pénteki edzés előtt.

„Most az a legfontosabb, hogy a csapat nyugodtan készüljön az MTK elleni bajnokira, ezért az ügyet egyelőre lezártnak tekintem. Ha lesz változás a játékosok ügyében, azt azonnal be fogjuk jelenteni"  – állt a Diósgyőr szakmai vezetőjének a klub honlapján megjelent közleményében.

Busaival már korábban is akadtak fegyelmi problémák Diósgyőrben, 2017 novemberében az akkori edző, Bódog Tamás egymillió forintra büntette, mert eltiltása alatt saját csapata helyett a Ferencváros meccsét nézte meg, ráadásul letagadta a dolgot, csakhogy egy fotó lebuktatta.

A hír egy újabb érdekes epizód az egyre átláthatatlanabb diósgyőri káoszban. A csapat kerete látványosan meggyengült az elmúlt időszakban, az utóbbi években a bennmaradás vált a klub fő célkitűzésévé. A tavalyi szezon végén csak az utolsó fordulóban, hatalmas izgalmak árán kerülték el a kiesést. Eközben a tulajdonos, Leisztinger Tamás érezhetően teljesen kiábrándult a magyar futballközegből, egy szurkolói ankéton például nyíltan beszélt a fizetésükből visszaosztó játékosokról.

Tízezer eurót kap a játékos, és abból nyolcat vissza kell osztania edzőnek, menedzsernek, sportigazgatónak

– vázolta a helyzetet a szurkolóknak Leisztinger, aki májusban nem ment el az új diósgyőri stadion avatására, ami után a szurkolók a saját csapatuk ellen tüntettek. Az idei szezonban eddig három forduló alatt 1 pontot szerzett az immár 2Rule mezben játszó csapat.

Rovatok