Index Vakbarát Hírportál

Lőw Zsolt: A negyedik kerületből jöttem, hihetetlen, hogy Neymarékat edzem

2018. augusztus 10., péntek 21:27

Lőw Zsoltért júliusban rekordösszeget fizetett a PSG, amivel ilyen rövid idő alatt már trófeát is sikerült nyernie. A magyar edzővel a Kossuth Rádióban beszélgettek pénteken: Lőw mesélt a felkészülésről, a sztárokról, a rá nehezedő nyomásról és az öltözőben elénekelt Justin Timberlake-daláról is.

A negyedik kerületből jöttem, számomra is hihetetlen, hogy a PSG-nél dolgozok. Hat év alatt jutottam el idáig, borzasztó nagy sikerként élem ezt meg

– mesélte Lőw.

Persze már voltak jó játékosok a kezei alatt, ért el komolyabb sikereket játékosként és edzőként is, de Cavanival, Neymarral vagy épp a világbajnok franciákkal együtt dolgozni egy sokkal komolyabb szakmai kihívás. Van is benne némi megilletődöttség, de ez szerinte napról napra csökken, hisz folyamatosan alakulnak ki a kapcsolatok, jönnek a közös élmények.

Tegnap például velem edzett Neymar, én motiváltam a futógyakorlatoknál és az edzőteremben is együtt voltunk. 

Ugyanakkor a világklasszis keretnek is megvan a maga hátulütője, hisz a világbajnokság miatt a játékosok nagy része csak később érkezett meg a csapathoz. Emiatt a felkészítés nem ért még véget, hiába kezdődik már el hétvégén a szezon, a tervek szerint további három hétig fog tartani, mesélte Lőw.

Arra a kérdésre, hogy a magyarságát hátránynak tekinti-e, azt válaszolta, hogy bár nyilván könnyebb dolga van azoknak az edzőknek, akik nagy futballnemzetekből jöttek, esetleg még sztárjátékosok is voltak, de

az emberi kapcsolatok nem a korábbi sikereken alapszanak, hanem a napi interakciókon. A személyiségem miatt tiszteljenek.

A Francia Szuperkupa megnyerése után a klub hagyományainak megfelelően énekelnie kellett, és bevallása szerint rengeteg álmatlan éjszakája volt emiatt.

50 ember ellőtt kellett énekelnem, ami ritmusérzék és hang nélkül elég nehéz. De fontos lépés volt a beilleszkedésben, így utólag abszolút sikerként könyvelem el.

A játékosokkal való kapcsolatáról is beszélt, ami szerinte egyre jobb, de nem akart külön senkit kiemelni. Azt azért elárulta, hogy az olaszok, Gianluigi Buffon és Marco Verratti a legközvetlenebbek, velük nagyon jó a kapcsolata. Thomas Tuchelről is mesélt, akit nagyon tisztel és nagyon örül, hogy együtt dolgozhatnak:

Tuchel nagyon ragaszkodott hozzám. Már a pályafutásom befejezése után szerette volna, hogy a játékosedzője legyek, de akkor ennek még nem jött el az ideje. Nagyon sokat harcolt értem és én is harcoltam magamért. A Lipcse nem akart elengedni, ami nagyon megtisztelő volt a számomra, de a fejlődésem szempontjából ki kellett használnom ezt a lehetőséget.

Rovatok