Index Vakbarát Hírportál

Rekordgyanús Pogba totyogós büntetője

2018. augusztus 11., szombat 08:29

A Manchester United 2-1-re legyőzte a vendég Leicester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 2018/19-es szezonjának nyitómérkőzésén. A világbajnok Paul Pogba egy 18 lépéses büntetőből talált be, Luke Shaw egy félig zseniális, félig szerencsés góllal döntötte el a mérkőzést.

A Manchester United már a 3. perc után megszerezte a vezetést, miután Andre Marriner játékvezető befújt egy eléggé véleményes büntetőt. A tizenegyeshez Paul Pogba állt oda, aki úgy döntött, hogy a kapus megzavarása érdekében a lehető legtöbb lépésből teszi meg a közte és a labda közötti 5 méteres távot:

A kapus nem tűnt túlságosan zavarodottnak, Pogba lövése azonban védhetetlenül vágódott a kapuba (1-0). A vezetés megszerzése után nem erőltette annyira a támadásokat a United, a Leicester City többször lőtt kapura és többet is birtokolta a labdát a mérkőzésen. 

A pontossággal azonban voltak problémák (4/13), a 83. percben pedig büntetett a hazai csapat: Luke Shaw kapott egy remek indítást, amit ha nem is feltétlenül tudatosan, de végeredményben tökéletesen vett át, majd lőtte el éles szögből Kasper Schmeichel mellett.

A 92. percben még Jamie Vardy révén szépített a Leicester, újabb gól azonban már nem született, így Manchester United nyerte a szezonnyitót.

Premier League, 1. forduló:

Manchester United-Leicester City 2-1 (1-0)

Rovatok