Index Vakbarát Hírportál

Kilenc mm-es gólt lőtt a Tottenham

2018. augusztus 11., szombat 18:31

A pénteki nyitómeccs után szombaton hat mérkőzéssel folytatódik a Premier League 2018-19-es szezonjának első fordulója, az első szombati meccsen ráadásul egyből főszerephez jutott a videóbíró gólvonali rendszere,

a Newcastle-Tottenham mérkőzés első góljánál ugyanis 9 milliméterről kellett döntést hoznia a rendszernek.

Jan Vertonghen góljánál összesen ennyivel haladt át a labda a gólvonalon, ám mivel a rendszer itt jól vizsgázott, a Tottenham vezetéshez jutott.

Nem sokkal később, egészen pontosan három perc elteltével a Newcastle egyenlített Joselu góljával, a 2-1-es Tottenham-győzelmet viszont Dele Alli hozta meg, még a 18. percben.

A folytatásban megkezdte a szezont az edzőváltás után a Chelsea is, a Napolinál gólerős csapatot építő Maurizio Sarri meglepő gólszerzővel indította angliai szereplését: az utoljára 2017 szeptemberében betaláló N'Golo Kanté lőtte a Chelsea első gólját a szezonban. A Huddersfield Town elleni idegenbeli meccset végül 3-0-ra nyerte a Chelsea, ami így jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a bajnokságot, bár négy mérkőzés még hátra van az első fordulóból, és ebből hármat vasárnap rendeznek.

Szombati Eredmények, Premier League, 1. forduló

Rovatok