Index Vakbarát Hírportál

Bepanaszolja a Barcelonát a Sevilla, ha él az új szabállyal

2018. augusztus 12., vasárnap 12:58

A spanyol szövetség (RFEF) szombaton bejelentette, hogy az eddigi három helyett mostantól bármennyi Európai Unión kívüli játékos pályára léphet az általa szervezett tétmérkőzéseken. Ezt különösen rossz néven vette a Sevilla, ami vasárnap a Barcelonával játszik a Szuperkupában. A sevillaiak jelezték is, hogy hivatalosan bepanaszolják a Barcelonát, ha háromnál több nem EU-s játékos lesz a keretben.

A Barcelonánál jelenleg hét kvázi nem EU-s játékos van a keretben: Lionel Messi (argentin), Luis Suárez (uruguayi), Philippe Coutinho, Rafinha, Malcom, Arthur (brazil) és Arturo Vidal (chilei). Ez azonban eddig sem okozott problémát sem a Barcelonának, sem más spanyol csapatnak, a szabályt ki lehetett játszani: Messinek és Rafinhának például spanyol, Suáreznek pedig olasz útlevele van. Ilyen alapon érhető a spanyol szövetség döntése, hisz kvázi felesleges a szabály.

A Sevilla szerint azonban így is túl sok a nem EU-s játékos a csapatban, és azt sem tartja korrektnek, hogy a Szuperkupa előtt változtatott a szövetség: ha Malcom, Arthur, Coutinho és Vidal is pályára lép, akkor panaszt nyújtanak be. Ezzel ugyanakkor elvileg semmire sem mennének: a spanyol lapok szerint Coutinho  már portugál-brazil kettős állampolgár  a feleségének hála, tehát a Barcelona megfelelne a régi szabályoknak is.

Rovatok