Index Vakbarát Hírportál

Saját védője tesztelte, megéri-e Buffon a pénzét

2018. augusztus 12., vasárnap 22:53

Neymar ott folytatta a 2018-19-es szezon elején, ahol az előzőt a sérülése előtt abbahagyta, vagyis elég gólérzékeny formában. A brazil már a 10. percben vezetést szerzett csapatának a bajnoki rajton, és bár vérengzést nem rendezett a PSG a Caen ellen, sőt, még a Monaco elleni szuperkupás teljesítményüket sem mutatták, de így is elég könnyed sikerrel indították a bajnoki évet.

A Paris Saint-Germain egyébként a Kínában rendezett szuperkupához hasonlóan elég tartalékosan állt ki, négy saját nevelésű játékos is volt a csapatban, amiben továbbra sem játszott a világbajnok franciáknál nagyot nyújtó Kylian Mbappé.

Neymar korai gólja után a 35. percben Adrian Rabiot duplázta meg az előnyt, és ezzel a kétgólos különbséggel majdnem a végéig meg is elégedett a PSG – a hajrában előbb egy szerencsés kapufa, majd a gólvonalon végigcsorgó labda mentette meg a Caent, a vége viszont 3-0 lett, miután a szuperkupán is betaláló Timothy Weah használta ki a Caen-kapus hibáját, és szerzett harcos gólt. A Weah név egyébként nem véletlen, az 1995-ös aranylabdás, jelenlegi libériai elnök George Weah fia.

Ahhoz persze, hogy maradjon az előny, nagyon kellett a nyáron ingyen igazolt kapus, Gianluigi Buffon is, aki megmutatta, 40 évesen is csúcsformában van.

Ha a Caenen múlik, nem lett volna valami sok dolga az olasz kapusnak, de Thiago Silva egy elrontott felszabadítással igen nehéz helyzetbe hozta csapattársát, aki több évtizeddel fiatalabb játékosokat meghazudtoló reflexszel fordult az eltévedt fejesre, és védte azt.

A PSG végül 3-0-ra nyert a Caen ellen.

Rovatok