Index Vakbarát Hírportál

A leírt 100 milliós nyerte a szuperkupát a Barcának

2018. augusztus 13., hétfő 00:18

Idén már csak egy mérkőzésen dőlt el a spanyol szuperkupa, amit a Barcelona és a Sevilla játszott Spanyolországtól picit délra, a marokkói Tangerben.

A mérkőzésen némi meglepetésre elég korán vezetéshez jutott a Sevilla, Pablo Sarabia 9. percben szerzett találatát gyorsan megnézték videóbíróval, hogy nem volt-e les, de látszot, hogy szabályosan szerezte a gólt a spanyol.

Innentől a Barcelona érthető módon rendületlenül támadt az egyenlítésért, amit a spanyol válogatottból való visszavonulását szombaton bejelentő Gerard Piqué szerzett. A gólban azért benne volt Messi is, az ő kapufáról kivágódó szabadrúgására csapott le a védő a 42. percben.

A döntetlen egészen a 78. percig maradt, ekkor a tavaly nyáron 100 millió euróért vásárolt, azóta többnyire a sérültlistát erősítő, játékban sem sokat mutató Ousmane Dembélé vágott hatlamas kapufás gólt a Sevillának. Az előző év annyira csalódás volt a franciákkal világbajnok fiatal játékostól, hogy a nyáron arról is pletykáltak, a Barcelona hajlandó lenne nagyjából bármilyen ügylettel szabadulni a Dortmundtól vett tehetségtől, de lehet, hogy a vasárnapi kezdőcsapatban mutatott teljesítményével újra több bizalmat kap majd.

A legvégén adódott még egy esély a Sevillának, hogy hosszabbításra mentse a mérkőzést, de nem tudtak élni a 90. perces ajándékkal. A büntetőt az az Aleix Vidal harcolta ki, aki pont a Barcelonától került vissza a Sevillához, egyszerűen belerohant a kapus Marc-André ter Stegenbe, ezért járt a tizenegyes, amit aztán Wissam Ben Yedder lőtt el rettentő pocsékul, Ter Stegentől bravúr sem kellett hozzá, hogy hárítsa a büntetőt, így marad a 2-1-es végeredmény.

A Barcelona 13. alkalommal nyerte meg a spanyol szuperkupát, ők a legsikeresebb csapat a sorozatban.

Lionel Messi a 33. trófeáját nyerte a katalán csapattal, ezzel megelőzte a Japánba szerződő Andrés Iniestát, aki 32 címig jutott náluk.

Rovatok