Index Vakbarát Hírportál

Lemondta a válogatottságot a vb-2. horvát futballista

2018. augusztus 14., kedd 14:25

 Mario Mandžukić, a horvát válogatott és a Juventus csatára az Instagram-oldalán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. Mandžukić 2007 óta 89 válogatott meccsen lépett pályára, és 33 gólt szerzett, nála többször csak Davor Šuker talált be a nemzeti csapatban. Mandžukić 2018 nyarán elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Horvátország – története során először – világbajnoki döntőt játszhatott, ahol aztán 4-2-re kikapott a franciáktól. 

A 32 éves csatár a balkáni háborúból Németországba menekült családjával, és ott kezdett el futballozni, majd a háború után után egyből visszatért szülőhazájába. Előbb a Marsonia Slavonski Brodban szerepelt, majd az NK Zagreb és a Dinamo Zagreb játékosa volt. 2010-ben tért vissza Németországba, ahol a VfL Wolfsburg, majd a Bayern játékosa lett. Aztán egy idényre az Atlético következett, 2015 óta pedig a Juventust erősíti.

A felnőtt válogatottban 2007-ben, egy Macedónia elleni meccsen mutatkozott be. Első gólját a második mérkőzésén, az angoloknak lőtte. Azóta gyakorlatilag kihagyhatatlan volt. Az oroszországi világbajnokságon ő szerezte a döntőt érő gólt az angolok elleni elődöntő 109. percében. A vb-n háromszor volt eredményes.

Rovatok