Index Vakbarát Hírportál

A Roma leigazolta a világbajnok franciák kolosszusát

2018. augusztus 15., szerda 08:04

Az MTI híre szerint Steven Nzonzi a spanyol Sevilla csapatától az AS Romához igazolt. Az olaszok keddi bejelentése szerint négy évre szóló megállapodást kötöttek a 29 éves francia játékossal, akiért 26,65 millió eurót fizettek. Nzonzi ára további 4 millió euróval nőhet a játékos – és a csapat – teljesítményétől függően.

A középpályásként és esetenként védőként is bevethető, hatalmas termetű, 196 centi magas játékos csak a világbajnokságon vált a francia válogatott fontos tagjává. Az aranyérem kiharcolásából is tevékenyen kivette a részét, a döntőben csereként beállva nagy szerepe volt abban, hogy a franciák át tudták venni az irányítást a középpályán, és ezzel lényegesen veszélytelenebbé vált a horvátok játéka. Nzonzi a 9 válogatottságából 5-ször az oroszországi világbajnokságon lépett pályára a nemzeti csapatban.

A középpályás az Amiens csapatában nevelkedett, ahol egy évet játszott a felnőttek között, mielőtt 21 évesen, 2009-ben Angliába igazolt. A Blackburn Rovers és a Stoke City játékosa volt, a Sevilla 2015-ben 8 millió euróért vette meg a játékjogát, azaz elég jól kerestek az eladásával.

Rovatok