Index Vakbarát Hírportál

Legalább 2 hónapra elvesztette legjobbját a ManCity

2018. augusztus 16., csütörtök 09:33

Súlyos sérülést szenvedett Kevin De Bruyne, a Manchester City belga futballistája. A játékos csapata szerdai edzésén ütközött, és jobb térdének jobb oldalsó szalagja szakadt el a hírek szerint. Egyelőre nem merték megjósolni, mennyit kell kihagynia, de a Guardian szerint akár 3, más lapok szerint 2-4 hónap kihagyás is várhat a középpályásra. A Guardian egyébként képet is közölt a csapatról készült dokumentumfilm-premierjére két mankóval érkező játékosról.

Elég nagy gondban van ezzel Pep Guardiola, hiszen a csapata egyik legjobbját kell nélkülöznie az elkövetkezendő hónapokban, igazolni pedig nem tud helyére hasonló kaliberű játékost, hiszen a piac a múlt héten bezárt.

De Bruyne 2016 januárjában, az Everton ellen szenvedett hasonló sérülést, akkor 9 hetet és 12 meccset kellett kihagynia. Az első diagnózis szerint a kilenc hét most is a minimum, de még alaposabb vizsgálatokat kell végezni.

A Manchester City nagyobb rangadót majd csak október 7-én játszik, amikor a Liverpool vendége lesz. Viszont szeptember 18-án már elkezdődik a Bajnokok Ligája csoportköre, arról nem is beszélve, hogy a belga válogatott is megkezdi szereplését a Nemzetek Ligájában, a legjobbja nélkül.

Rovatok