Index Vakbarát Hírportál

Az edző felhívta hiányzó játékosát a meccs előtt, így tudta meg, hogy eladták

2018. augusztus 17., péntek 17:08

Áll a bál a francia első osztályban játszó Bordeaux-nál. A csapat edzője, Gustavo Poyet a csütörtök esti, Mariupol elleni győztes Európa Liga-selejtező után általános meglepetésre nekiesett a klub vezetőségének Gaetan Laborde eladása miatt. Poyet azon akadt ki a meccs utáni sajtótájékoztatón – teljes joggal –, hogy határozott kérése ellenére úgy adták el a játékost, hogy előtte nem gondoskodtak pótlásáról.

Az edző a történtek után ultimátumot adott a Bordeaux vezetőinek, és attól tette függővé maradását, hogy valaki megindokolja neki, mi és miért történt az ő kifejezett kérése ellenére, ráadásul teljes mértékben a háta mögött.

Poyet csak akkor értesült Laborde távozásáról, amikor a mérkőzés napján felhívta játékosát, hogy miért késik a csapat reggelre megbeszélt találkozójáról.

A csatár meg erre azt válaszolta, hogy azért nincs ott, mert a vezetők engedélyével a Montpellier-hez igazolt.

Ilyen előzmények után érthető, hogy a Bordeaux 2-1-es győzelme és továbbjutása ellenére Poyet miért kezdte úgy a sajtótájékoztatót, ahogy.

„Nem vagyok boldog. Ez az egyik legrosszabb napom a klubnál. Ahogy Laborde ügyében eljártak, az szégyen. Ezen nem lehet továbblépni. Megmondtam, hogy addig ne engedjék el, amíg nem vettek valakit a helyére. De nem hoztak senkit, őt viszont elengedték."

Délelőtt 11:35-ra értem oda a találkozóra a csapattal. Laborde nem volt ott. Felhívtuk telefonon, erre kiderült, hogy Montpellier-ben van. De erről senki nem mondott nekem semmit.

– dühöngött Poyet, majd közölte, hogy ezek után nincs túl nagy kedve folytatni a munkát a klubnál.

Holnap talán elmagyarázzák nekem, hogy mi történt, aztán meglátjuk, hogy maradok vagy sem. Egyelőre nem döntöttem a lemondásról"

– mondta az edző, akivel péntek reggel le is ültek beszélgetni a klub vezetői, ám a találkozás végül azzal zárult, hogy büntetésből egy hétre eltiltották a munkától, amíg gondolkodnak rajta, hogy kirúgják.

Ám a történetnek ezzel még nincs vége. A L'Equipe híre szerint a játékosok jelentős része az edző büntetése hallatán szolidaritásból bojkottálta a csapat péntek délelőtti edzését, ami így elmaradt. Később a klub cáfolta a sztrájk hírét, a Bordeaux honlapjának híre szerint könnyített munkát végeztek a játékosok.

Poyet helyét a vasárnapi, Toulouse elleni bajnoki mérkőzésen a hosszú évek óta a csapat edzői stábjában dolgozó Eric Bedouet veszi át, egyelőre ideiglenesen.

(Borítókép: Gustavo Poyet 2018 májusában Fotó: AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN)

Rovatok