Index Vakbarát Hírportál

Messi átverte a sorfalat, a Barcelona hatezredik bajnoki gólját lőtte

2018. augusztus 19., vasárnap 00:22

A Barcelona 3-0-ra győzte le a Deportivo Alavést, miközben megszületett a klub 6000. és 6001. és 6002. bajnoki gólja is. A hatezrediket, ki más lőtte volna, mint Lionel Messi.

A Barcelona megküzdött a győzelemért a szezonrajton, a kiscsapatnak számító Alavés sokáig ellenált, 0-0-val hozta le a két csapat az első félidőt, a másodikban is kivédekezett közel húsz percet a vendégcsapat. Aztán jött Messi szabadrúgása. 

A Barca csapatkapitánya 18 méterről végzett el szabadrúgást. Trükkösen lőtt, nem próbálta meg elcsavarni a sorfal fölött, laposan lőtte el, a felugró játékosok lába alatt talált be a kapuba.

Messi  tizenötödik Barcelona-szezonját kezdte, a 2003/04-es idény óta van a csapatban. Ez idő alatt 385 találatot szerzett, ez a 6,84%-a a hatezer gólnak.

A Barca második gólját Philippe Coutinho lőtte egy nagy szóló után a 83. percben, majd a 92.-ben megint Messi következett. A kétszázadik Barce-meccsét játszó Luis Suáreztől kapott egy remek indítást, a 11-es pontnál vette le a labdát, aztán hét méterről laposan a kapuba lőtt.

La Liga, 1. forduló:

    pénteken játszották:

Rovatok