Index Vakbarát Hírportál

Leekens: Csányi lehetetlen kért, és amúgy is káosz volt

2018. augusztus 20., hétfő 14:54

Két hónapja és egy napja, hogy az MLSZ kirúgta Georges Leekenst a válogatott éléről, és a helyére Marco Rossit nevezte ki szövetségi kapitányként, a belga viszont még mindig azt magyarázza a jelek szerint, hogy az irányítása alatt összehozott egy döntetlen és három vereség ellenére hiba volt kirúgni.

Erről a belga Het Laatste Nieuwsnak nyilatkozott több más kérdés mellett, de természetesen a magyar futballról alkotott véleménye az igazán érdekes, főleg, hogy szerinte Csányi Sándor csak az eredményeket nézte, nem a háttérben zajló munkát, és ezáltal lehetetlent kért tőle.

„Más elképzeléseink voltak, ilyenkor jobb, ha barátokként szépen elválunk, bár úgy érzem, elindultunk a helyes úton” – idézi a Nemzeti Sport a kirúgása körülményei kapcsán Leekenst, aki így folytatta a Luxemburg, majd Kazahsztán elleni vereségeket firtató kérdés után:

Azok csak felkészülési meccsek voltak, amelyeken kísérleteztünk! Magyarországon amúgy is káosz volt. A labdarúgásukban megvan a potenciál, de nincs rendszer. Én rendszerben gondolkoztam, azt akartam bevezetni, csakúgy, mint Belgiumban, ám a szövetség elnöke csak győzelmekben gondolkodott. Olyan volt, mintha az ember leülne a Mouscron (a belga bajnokság egyik leggyengébb csapata – a szerk.) kispadjára, és rögtön azt várnák tőle, hogy nyerje meg a bajnokságot. Ez lehetetlen kérés.

A 69 éves Leekens egyelőre keresi a következő kihívást.

Rovatok