Index Vakbarát Hírportál

Kezd látszani, miért adott 60 milliót a Liverpool Keitáért

2018. augusztus 21., kedd 20:35

Három nagy igazolása volt a nyáron a Liverpoolnak, a kapus Alisson Beckerért 62,5 millió eurót fizettek a Romának, a Leipzignek 60 millió eurót utaltak Naby Keitáért, a volt Monaco-játékos Fabinho pedig 45 milliójukba került. Alisson jelenleg az egyik legjobb kapus, az ő megszerzését nem is nagyon kellett magyarázni, Keita 60 milliós vételára viszont picit soknak tűnhetett.

A Crystal Palace ellen megmutatta a 23 éves guineai, hogy mennyi lehetőség rejlik benne, egy csellel és egy hatalmas indítással a semmiből hozta ziccerbe Mohamed Szalahot, nem Keitán múlt, hogy aztán nem lett gól a helyzetből.

Keita a saját tizenhatosa előtt nagy csellel indította az akciót, majdnem a felezővonalig maga vitte fel a labdát, aztán látta, hogy középen Szalahra csak egy védő jut, és ismerve az egyiptomi sebességét, ez egy jó indítással már elég is a ziccerhez. Keita hajszálpontos emeléssel tette oda a csapattárs elé a labdát, Szalah másfél méteres előnnyel vette át azt, csak az emelés nem sikerült a végén.

Mindez még az első félidő közepén, 0-0-nál volt, a Liverpool végül egy Szalah kiharcolta büntető, majd az egyiptomi gólpassza után (Sadio Manénak adta) 2-0-ra nyert idegenben.

Rovatok