Index Vakbarát Hírportál

Az összes sztárt kivágták az argentin keretből

2018. augusztus 22., szerda 12:58

Se Di Maria, se Agüero, se Higuain, se Otamendi, se Banega - így nyitott az átmenetileg kinevezett argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni.

Elárulta, egyedül Lionel Messi saját döntése miatt nem válogatott, a többi sztárt egyszerűen nem hívta meg, mert újjá akarja építeni a vb-n leszerepelt csapatot. 

Az ismert nevek közül csak Paulo Dybala van a keretében, a világbajnokság 23 játékosából kilencet tartott meg. (A vb-ről eszünkbe juthat még Marcos Rojo, ő valószínűleg még sérült.)

Ott van viszont az a Mauro Icardi, aki évek óta nem játszhatott tétmeccsen az argentinoknál, mert valamilyen okból mellőzte az összes kapitány az elmúlt öt évben.

Messit szerette volna behívni Scaloni, beszéltek, és abban állapodtak meg, hogy ő most nem utazik. Hogy mikor fog, ki tudja.

"Nem beszéltünk a jövőről. Jóban vagyunk, jót dumáltunk és őszintén. Most nem jön, a többit meglátjuk."

A többi sztárral nem elnéző Scaloni, célja a teljes átépítés, még ha egyelőre az ő és a másodedző, Pablo Aimar állása sem végleges.

Először kap egyébként lehetőséget Diego Simeone fia, Giovanni Simeone is, aki a Fiorentina csatára, bekerült Diego Simeone egyik játékosa is az Atleticóból, Angel Correa és az új Inter-igazolás, Lautaro Martinez. Szeptember 7-én LA-ben Guatemalával, 12-én NY-ban Kolumbiával játszanak.


Rovatok