Index Vakbarát Hírportál

Dárdai nyomoz, ki tette tönkre a Hertha-pályát?

2018. augusztus 23., csütörtök 14:17

Hívatlan vendég tartotta fel a hét közepén a szombati Bundesliga-rajtjára készülő Hertha BSC-t, aki úgy feltúrta az egyik edzőpályát, hogy Dárdai Pál csapata nem is tudja rendesen használni: egy vagy több vakond.

A Bild riportjában a magyar edző mesélte el, mi történt.

Sosem láttam ekkora vakondtúrást, ehhez több vakond kell, egy ennyit nem tud összehozni. Talán Hertha-klubtagok, és csak az edzésünket akarták megnézni. Viccen kívül, ezt a pályát nem tudjuk rendesen kihasználni, sérülésveszélyes, úgyhogy át kell mennünk a pálya másik végére

- mondta Dárdai, aki - mint írják - maga is hobbikertész, ezért ért ennyire a vakondokhoz.

Dárdai mobiljával azonnal megpróbálta lefényképezni az egyik tettest, de nem sikerült neki, a Bild lekapta, de az ő képükön is csak egy kis feketeség látszik.

A vakond egyébként védett állat Németországban, nem szabad bántani, akár 50 ezer eurós bírság is járhat érte, ha valaki tettlegességhez folyamodik ellenük.

A betolakodókat így szakértők távolítják el a Hertha-birtokról, a pálya hamar újra rendben lesz.

A Bundesliga egyébként már pénteken elkezdődik, a nyitómeccs igazi sláger, Bayern-Hoffenheim, a Sport1 élőben közvetíti. A csatorna adja mostantól a német bajnokságot, így külön magazinműsort is indítanak Germánia címmel.

Rovatok