Index Vakbarát Hírportál

Kádár tetézte a Kijev-kapus BL-rémálmát

2018. augusztus 23., csütörtök 10:37

3-1-re verte az Ajax az első meccsen a Dinamo Kijevet a BL-playoffban, így elég közel került a Bajnokok Ligája-részvételhez, de kellett ehhez a megnyugtatónak tűnő előnyhöz nem kevés szerencse is. Leginkább az, hogy Gyenyisz Bojko kapus ritka peches napot fogjon ki.

És már a 2. percben beszedjen egy potyát, pedig lábbal is simán védhetett volna: Donny van de Beek lőtt közelről, de majdnem középre, a kapus elvetődött, átvánszorgott alatta a labda, és túlgurult a gólvonalon.

Kádár Tamás szép fejese után a kapusról kipattanós góllal gyorsan egyenlített a Dinamo, de az egyiptomi Zijecs távoli csavarásával visszaszerezte a vezetést az Ajax. 

Csakhogy ez se ment volna be, ha félúton nem stukkol bele a magyar válogatott hátvéd - így védhetetlenül vágódott a labda a jobb alsóba. 

Az Ajax harmadik gólja kifogástalan akció, úgy tűnik, tényleg nem volt les, de ezt szegény Bojko meg bekapta a rövidre. Nem lett volna könnyű védeni, mert Tadics szépen odarakta a labdát, de ami a rövidre megy be, az mindig fáj.

Ezzel lett 3-1 már az első félidőben, a másodikban két Ajax-kapufa volt.

Visszavágó szűk egy hét múlva.

Rovatok