Index Vakbarát Hírportál

Rebrov 500 milliót kaszál a Fradinál?

2018. augusztus 23., csütörtök 12:38

A Nemzeti Sport a Sport.ua ukrán weboldalra hivatkozva írja, hogy a Ferencváros-edző, a szerdán kinevezett ukrán Szerhij Rebrov 1,5 millió eurót - majdnem félmilliárd forintot - kereshet évente új csapatánál.

Úgy tudják a tréner hazájában, hogy előző klubjánál, a közel-keleti Al-Ahlinál 2,5 millió eurót kapott, de tavasszal szerződést bontottak vele, mert elbukták a kvázi bajnoki döntőt, és "csak" másodikak lettek a bajnokságban.

Az ukránok azt is tudni vélik, hogy a Fradi előtt a Legia Warszawával tárgyalt Rebrov, de ott nem tudták megfizetni, ezért inkább a belga Standard Liege eddigi edzőjét, a jól ismert portugál exfutballistát, Ricardo Sá Pintót szerződtették - zárja az NS.

Rebrov 1,5 millió eurója világszínvonalú edzőgázsi: a Bundesliga-edzők fele, köztük Dárdai Pál sem keres ennyit évente, de a legtöbben az olasz Serie A-ban és Franciaországban sem tudnak ekkora összeget zsebre tenni szezononként. Spanyolországban is csak kevesen, egyedül a világ leggazdagabb ligájában, az angol Premier League-ben megszokott, hogy valaki ennyit kaszál.

Rebrov szerdai bemutatásakor egyébként az FTC-t menedzselő Orosz Pál semmit nem árult el az új tréner szerződéséről.

Rovatok