Index Vakbarát Hírportál

Szalai nagy gólt lőtt, de a Hoffenheim kikapott a Bayerntől

2018. augusztus 24., péntek 23:54

Rögtön egy erős párosítással kezdődött a Bundesliga 2018-2019-es szezonja, a címvédő Bayern München és a Hoffenheim találkozott egymással. A meccsen Szalai Ádám szerezte meg a Hoffenheim egyenlítő gólját, de a hajrában két gólt is lőtt, 3-1-re nyert a Bayern.

A Bayern a 23. percben szerezte meg a vezetést, Kimmich szögletére Thomas Müller érkezett, és fejelte be a labdát. Az első félidő vége előtt Nico Schulz kíméletlen becsúszása miatt Kingsley Coman úgy tűnt, komolyabban megsérült.

A második félidőben pörgött fel a Hoffenheim, Szalai előretörve Boatenget is kicselezte, aztán belőtte a hosszú alsóba a labdát. Ez volt a 46. gólja a Bundesligában.

A hajrában Ribéry harcolt ki egy tizenegyest. Lewandowski lövését védte a kapus, az érkező Robben viszont berúgta, de bemozdult, ezért videózás után újra kellett rúgni a büntetőt. Lewandowski másodjára már nem hibázta el.

A 86. percben Müller gólját kezezés miatt még elvette a videóbíró, de a 90. percben aztán Robben lövésével kialakult a 3-1-es végeredmény.

Rovatok