Index Vakbarát Hírportál

Életem legjobb döntése volt elhagyni a Real Madridot

2018. augusztus 25., szombat 08:07

Arjen Robben lassan közelít karrierje végéhez: januárban már 35 éves lesz, a szezon végén pedig lejár a szerződése a Bayern Münchennél. Hiába a csapatnál elszenvedett sok sérülés vagy az elszalasztott lehetőségek a Bajnokok Ligájában, a holland támadó nem bánja, hogy elhagyta a Real Madridot.

Realista vagyok, tisztában vagyok vele, hogy a futballvilág folyamatosan változik. Persze lehetett volna másképp is. Két év után hagytam el a Real Madridot és eleinte szkeptikus voltam. Nem tudtam, hogy jó döntést hoztam-e, amikor a Bayern Münchenhez igazoltam. Most már elmondhatom, hogy ez volt életem legjobb döntése.

Robban 2000-ben mutatkozott be a holland Groningen csapatában, ahol két évig játszott. 2002-ben igazolta le a PSV, majd két év múlva a Chelsea-hez került. Londonban három szezonig bírta, mielőtt igent mondott a Real Madridnak. A spanyol csapatban azonban csak két évig maradt, 2009-ben a Bayern Münchenhez igazolt  25 millió eurórét .

A német rekordbajnokkal hét bajnokságot, négy kupát, két szuperkupát, illetve egyszer Bajnokok Ligáját és UEFA Szuperkupát nyert.

(Borítókép: Adam Pretty/Bongarts/Getty Images)

Rovatok