Index Vakbarát Hírportál

Óriási kezezéssel sokkolta a PL-újonc a Manchester Cityt

2018. augusztus 25., szombat 15:22

A szombati első meccsen máris meglepetéssel indult a Premier League-szezon harmadik fordulója, a PL-újonc, az első osztályba 2012 után újra feljutó Wolverhampton Wanderers ugyanis 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Manchester Cityval, igaz, mindezt

egy teljesen világosan látható kezezésből szerzett gólnak köszönhetően tették.

A hazai csapat meglepően jól állta a Manchester City rohamait, Pep Guardiola csapata a labdabirtoklást nézve óriási fölényben volt, a lövések viszont nem záporoztak Rui Patrício kapuja felé.

Sőt, az 55. percben a Wolverhampton közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, de Ederson nagyot védett Hélder Costa próbálkozásánál.

Két perccel később viszont már nem tudott hárítani a brazil kapus, Joao Moutinho beadása Matt Doherty fején csúszott meg, majd védőtársa, Willy Boly juttatta azt a kapuba, csakhogy a feje helyett a kezével. A bíró és a partjelzők nem látták, hogy kézzel ért bele, és mivel a PL-ben nincs videóbíró, megadták a találatot.

A Wolverhampton bő tíz percig őrizte előnyét, a City iszonyatosan rákapcsolt, és a 69. percben İlkay Gündoğan beadása után Aymerick Laporte kiegyenlített.

A City az utolsó fél órában majdnem végig támadott, de a fordítás már nem jött össze nekik. Mivel két forduló után a City mellett még öt csapat állt két győzelemmel, Guardioláék biztosan visszacsúsznak kicsit a forduló végére. A 88. percben azért a Wolvesnak is volt még két nagy helyzete, a Manchester Citynek pedig egy 95. perces kapufája szabadrúgásból, de maradt az 1-1.

stst

Rovatok