Index Vakbarát Hírportál

Soha nem látott eredmény kéne a Vidinek a BL-továbbjutáshoz

2018. augusztus 27., hétfő 14:30

A Vidi FC egygólos hátránnyal várja az AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának keddi, idegenbeli visszavágóját, melyen soha nem látott bravúr kellene a csapattól a továbbjutáshoz, írja az MTI.

A Vidi honlapja kiemelte: az UEFA-koefficiens alapján ellenfelénél alacsonyabban rangsorolt csapat a BL-selejtező 2009 óta megrendezett rájátszásában, hazai vereség után még sohasem tudott továbbjutni. Az Európa Ligában volt már példa hasonló bravúros fordításra, sőt, két olyan párharc is akadt, ahol a papíron gyengébb csapat idegenben fordított, és került főtáblára.

A Vidi múlt szerdán 2-1-re kapott ki a Groupama Arénában. 

A hétvégi bajnoki fordulóban – a szezon során másodszor – a Vidi elhalasztotta a mérkőzését, riválisa viszont a vendég PASZ Jannina 2-0-s legyőzésével kezdte meg szereplését szombaton a görög bajnokságban. Az AEK a szezon negyedik tétmérkőzésén is megőrizte veretlenségét, és először nem kapott gólt.

A visszavágót, amelyet a lengyel Szymon Marciniak vezet, kedden 21 órától játsszák a közel 70 ezer néző befogadására alkalmas athéni OAKA Szpírosz Lúisz Stadionban.

Kádár Tamás ukrán csapata, a Dinamo Kijev kétgólos hátrányból vág neki az Ajax elleni hazai visszavágónak. A Salzburg 0-0-s döntetlen után fogadja a Crvena zvezdát, az osztrákok első csapatában a szezonban eddig nem kapott lehetőséget a jelenleg sérült magyar középpályás, Szoboszlai Dominik.

BL-selejtező 4. forduló, a visszavágók programja:
kedd:

szerda:

Rovatok