Index Vakbarát Hírportál

Szögletet mentett 11-esre a kapus, bukták a BL-t

2018. augusztus 29., szerda 23:32

Szerda este az utolsó három csapat is csatlakozott a Bajnokok Ligája főtáblájához: Benfica, PSV, Crvena Zvezda.

A PSV a BATE-t már az első meccsen, idegenben megverte 3-2-re, otthon egy sima hármast rúgtak, 3-0 lett.

PSV vs Bate 3-0

A Salzburg a 0-0-s odavágó után 2-0-ra ment a Zvezda ellen, de a 65. és a 66. percben is gólt lőttek a szerbek, 2-2-re mentették a meccset, és továbbjutottak. Először kerültek a BL-be, a Salzburgnak ez zsinórban a 11. próbálkozásra sem sikerült.

salzburg-c. zvezda 2-2

Hasonló dráma volt a PAOK-Benficán is, ami 1-1-ről indult. A PAOK már a 13. percben vezetett egy kisakkozott góllal, de Jardel 11 méteres fejessel gyorsan egyenlített.

Nem sokáig álltak hosszabbításra, mert Pasalakisz kapus blőd hibájával tálcán adta a BL-indulást a portugáloknak. Az első félidő közepén szögletre gurult volna a labda, de a kapus utánacsúszott, benttartotta, az érkező csatár köszönte, elvitte, majd Pasalakisz utánafutott, és kisodorta a tizenhatosról kifelé mozgó ellenfél lábait. Egyértelmű büntető, Salvio be is rúgta, 1-2.

A PAOK-nak innen két gól kellett volna, de összezuhantak, Pizzi még a szünet előtt berúgta a harmadikat, Salvio a szünet után nem sokkal - ismét jogos büntetőből - a negyediket is, 4-1-re nyert a Benfica. És jutott zsinórban kilencedszer a BL-be.

Ennek egyébként legkevésbé a Liverpool örülhet: ha a PAOK megy be, a Pool a sorsolást a 2. kalapból várhatta volna, így a Benfica megy a 2.-ba, az angolok lecsúsznak a 3.-ba, két nehéz ellenfélre számíthatnak a "halálcsoportban".

Sorsolás csütörtök este hatkor, ritka kemény csoportok jöhetnek össze.

A Bajnokok Ligája mezőnye


   
Real Madrid (spanyol, címvédő), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Valencia CF (spanyol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), Liverpool FC (angol), Bayern München (német), Borussia Dortmund (német), Schalke 04 (német), Hoffenheim (német), Juventus FC (olasz), Napoli (olasz), AS Roma (olasz), Internazionale (olasz), Paris Saint-Germain (francia), Olympique Lyon (francia), AS Monaco FC (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), CSZKA Moszkva (orosz), FC Porto (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Ajax (holland), PSV Eindhoven (holland), Viktoria Plzen (cseh), Club Brugge (belga), Galatasaray (török), Young Boys (svájci), AEK Athén (görög), Benfica (portugál), Crvena Zvezda (szerb)

Rovatok