Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-t, a Milant, az Arsenalt hozhatja Magyarországra a Vidi

2018. augusztus 31., péntek 08:18

A Mol Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kiesve, de így a négyes kalapban várja az Európa Liga főtáblájának sorsolását, amelyet pénteken, 13 órától rendeznek majd Monacóban. Az biztos, hogy a ciprusi Apollon és AEK Larnaka, a norvég Rosenborg, az ukrán Vorszkla, a cseh Slavia és Jablonec, a török Akhisar, a skót Rangers, a luemburgi Dudelange, a szlovák Trnava és a norvég Sarpsborg nem lesz a fehérváriak ellenfele.

Kőkemény csoport is összejöhet a magyar bajnoknak, hiszen az első kalapban már világhírű klubok vannak. Így például a Vidi Magyarországra hozhatja akár a Chelsea-t, akár az Arsenalt, vagy a Sevillát, de a Bayer Leverkusent is.

A második kalapból megkaphatja azt a bolgár Ludogorecet is, amelyet a BL-selejtezőben egyszer már kivert. De innen a Sporting, a Marseille, a Celtic, vagy akár az AC Milan is jöhet.

A harmadik kalapban is vannak nagyon kemény csapatok, elég csak a két németre, a RB Leipzigre, vagy az Eintracht Frankfurtra gondolni. De a fehérorosz BATE, a spanyol Betis, vagy a horvát Dinamo Zagreb sem lenne könnyebb ellenfél.

Ha két a legnehezebb és a legkönnyebb csoportot nézzük, akkor gyilkos lenne a Vidi számára egy

Chelsea, AC Milan, Eintracht Frankfurt hármas

Ha viszont a könnyebbik oldaláról vesszük a dolgokat, akkor talán egy

Salzburg, Genk, Malmö hármassal sokan kiegyeznének.

A csoportkörbe jutó 48 csapatot 12 négyes csoportba sorsolják, azonos országbeli, illetve ukrán és orosz nem kerülhet egy csoportba. Minden csoportból ketten mennek tovább és az így kialakult 24 fős mezőnyhöz csatlakozik majd a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik helyezettjei.

Az Európa Liga kalapbeosztása

1. kalap: Sevilla (spanyol), Arsenal (angol), Chelsea (angol), Zenit (orosz), Bayer Leverkusen (német), Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török), Red Bull Salzburg (osztrák), Olympiakosz (görög), Villarreal (spanyol), Anderlecht (belga), Lazio (olasz)

2. kalap: Sporting CP (portugál), Ludogorec (bolgár), Köbenhavn (dán), Olympique Marseille (francia), Celtic (skót), PAOK (görög), AC Milan (olasz),Genk (belga), Fenerbahce (török), FK Krasznodar (orosz), Asztana (kazah), Rapid Wien (osztrák)

3. kalap: Betis (spanyol), BATE Boriszov (fehérorosz), Qarabag (azeri), Dinamo Zagreb (horvát), RB Leipzig (német), Eintracht Frankfurt (német), Malmö (svéd), Szpartak Moszkva (orosz), Standard Liege (belga), FC Zürich (svájci), Bordeaux (francia), Rennes (francia),

4. kalap: Apollon (ciprusi), Rosenborg (norvég), Vorszkla Poltava (ukrán), Slavia Praha (cseh), Akhisarspor (török), Jablonec (cseh), AEK Larnaca (ciprusi), MOL VIDI FC (magyar), Rangers (skót), Dudelange (luxemburgi), Spartak Trnava (szlovák), Sarpsborg (norvég)

(Borítókép:  Pétrosz Jannakurisz / AP / MTI)

Rovatok