Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland 4,5 millió euróért a Freiburgé

2018. augusztus 31., péntek 15:28

A Bundesligában szereplő SC Freiburg hivatalos twitter oldalán jelentette be, hogy szerződtette Sallai Rolandot, a ciprusi APOEL magyar válogatott csatárát, a hírek szerint Sallai 4,5 millió euróért cserélt klubot.

A klub a 15. helyen végzett az előző szezonban, nem jellemző rá, hogy nagy pénzért igazolna. Luca Waldschmidtet 5 millió euróért szerezték meg a Hamburgtól, ezzel ő lett a rekorder.

A 21 éves szélső önmaga kérte arra a ciprusi vezetőket, hogy engedjék el, mert szívesen kipróbálná magát egy jegyzettebb bajnokságban. Ez az ugrás pedig jól illeszkedne a karrierjébe.

Az Apoelnek így is marad magyar játékosa, Balogh Norbert.

A Freiburg 2-0-s vereséggel kezdte a szezont, az EL-ben érdekelt Frankfurttól kapott ki hazai pályán.

„Roland egy nagyon sokoldalú csatár, akinek veszélyes a szélsőjátéka is. Nagyon rugalmas, jól érzi a labdát és fegyelmezett is, így illik a mi követelményrendszerünkbe – mondta Klemens Hartenbahch sportigazgató – Nagyon elégedettek vagyunk, hogy sikerült őt megszerezni.”

Sallai pedig elmondta: 

Nagyon szerettem volna Freiburgba jönni és örülök, hogy összejött az átigazolás. A Freiburg egy fiatalokból álló csapat, nagyon jó híre van és a Bundesliga egy nagy kihívás nekem.

Rovatok