Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo spanyol futballklubot vásárolt

2018. szeptember 3., hétfő 15:12

A brazil legenda, Ronaldo lesz a spanyol első osztályban szereplő, négy év másodosztály után idén visszajutott Real Valladolid többségi tulajdonosa. A sztár 30 millió euróért 51 százalékos részesedést szerzett a klubban.

„A hosszú karrierem során szerzett tapasztalatok alapján vágtam bele ebbe. A futball örök szenvedély marad” - mondta Ronaldo a szerződések aláírása után.

Carlos Suárez elnök, aki korábban 66 százalékot birtokolt, elmondta, Ronaldo érkezése a Valladolidba a térképre helyezi az egyesületet, és lehetőséget ad, hogy minőségi változások következzenek.

A Valladolid adóssága 25 millió euró volt, Ronaldo befektetésével anyagilag rendbe jön a csapat. Ronaldo lesz a Valladolid elnöke is egyben. Állítólag Suárez jobb ajánlatokat kapott Kínából és Latin-Amerikából is, de Ronaldo ajánlata volt a legérdekesebb.

Pénzügyi és sportszakmai stabilitást hozhat a brazil érkezése, főleg annak fényében, hogy a saját stadionjával is gondjai vannak a Valladolidnak. Több szempontból sem felel meg a La Liga szabványainak, így várhatóan Ronaldo rögtön bírság befizetésével kezdi klubelnöki karrierjét. A Real Valladolid három forduló után két ponttal áll a spanyol első osztály 16. helyén. A Gironával és Getaféval idegenben játszott 0-0-s döntetlen, a Barcelonától otthon kapott ki 1-0-ra.

Rovatok