Index Vakbarát Hírportál

A Vidiben senki sem keres 460 millió forintot

2018. szeptember 5., szerda 17:45

Szerda reggel, a DigiSport szokásos, napindító beszélgetésében, a Reggeli Startban hangzott el olyan állítás, amelyet a Mol Vidi FC kikér magának, a sportigazgató, volt újpesti futballista, Kovács Zoltán képtelenségnek tart és helyreigazítást kér.

Szombathy Pál, Orosz Pállal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérigazgatójával folytatott beszélgetés első felében két olyan állítást tett a fehérváriak szerint, amely teljes képtelenség.

Szombathy előbb azt kérdezte Orosztól, hogy a Fradi tudna-e igazolni két és fél millió eurós focistát, mint mondjuk a bosnyák Amin Hodzics, akinek a transfermarkt oldal 2 millió euróra becsüli az árát és a német portál szerint 2,4 millió euróért igazolt a Vidibe. Orosz erre azt felelte, természetesen nem.

A második kérdés, hogy képes lenne-e a zöld-fehér klub egy játékosának 460 millió forintos, azaz közel másfél millió eurós bért kínálni. Erre is egyértelmű nem volt a válasz a Ferencváros igazgatójától. Az átigazolási díj, illetve a fizetés az, amely Kovács Zoltán szerint minden alapot nélkülöz. Ezért aztán helyreigazítást vár a műsorvezetőtől.

Az elmúlt időben elég sok cikk jelent meg arról, hogy az NB I. egy-egy – főleg a kiemelt, azaz a legjobb – játékosa mennyi pénzt keres. Amit Szombathy állít az 460 millió – nem hangzik el, de nyilvánvaló forintra gondolhatott. Ez évi közel másfél millió euró, havi összegre leszámítva majdnem 40 millió forint, ami olyan 117 ezer eurónak felel meg havonta.

La Gazzetta dello Sport a héten hozta nyilvánosságra, hogy a Serie A-ban mennyi pénzt keresnek a játékosok. Az egyetlen magyar, Nagy Ádám bére évi 500 ezer euró.

Azt Szombathy nem állítja, hogy a Vidiben keres bárki is 460 millió forintot havonta, de nyilván ebben a szövegkörnyezetben könnyen elképzelhető, hogy arra gondolt. Ami pedig a transzfer díjat illeti, a mindig jól értesül és mértékadó transfermarkt is megírta, hogy 2,4 millió euróba került Hodzics.

UPDATE. Később Szombathy Pál, a saját Facebook oldalán szólt hozzá a témához, elnézést kért a 460 millióért, mert csak 460 ezerre gondolt. Íme:

"ha már az Origo nem kérdezett meg, én e helyen megkövetem a Vidi általam tisztelt vezetőjét: nyelvbotlás történt műsoromban, amikor 460 milliót mondtam, hiszen valójában 460 ezer eurós bolgár sajtóhíreken (forrás, átvette: Nemzeti Sport) alapult a kérdésem; csúnya hiba volt, amiért elnézést kérek! (megteszem majd a műsorban is)

a másik játékosár-adat szintén sajtóinformáció (Index pl.), nem az ujjamból szoptam természetesen;

– irigy ugyan nem vagyok, kíváncsi viszont igen, ez a szakmám ugyanis; egyébként minden problémát megoldana, ha nyilvánosak lennének a bérek és árak, ahogyan több topligában - különben marad a találgatás és a sajtóhír vagy a szemérmes kussolás, mintha a futballüzlet nem számokból állna"

Rovatok