Index Vakbarát Hírportál

70 év után nyert újra kiütéssel futballmeccset Luxemburg

2018. szeptember 9., vasárnap 08:35

Egyértelmű jelek mutatják, hogy a luxemburgi futball szintet lépett. Az egyik klubcsapatuk, a Bajnokok Ligája-selejtezőben a Vidivel is találkozó Dudelange bejutott az Európa Liga csoportkörébe, a válogatottjuk pedig elég nagy győzelemmel kezdte a Nemzetek Ligája-szereplést, ugyanis 4-0-ra verték hazai pályán Moldovát.

De hogy mekkora is ez a győzelem?

Az ország futballtörténetének második legnagyobb sikere, csak 1948-ban, Afganisztán ellen nyertek nagyobb különbséggel, akkor 6-0-s sikert arattak.

A négy gólból kettő szögletből jött, ami általában a kiscsapatok fegyvere, a másik két gól viszont szép akció végén született. És hát igazából lassan nem is tekinthető kiscsapatnak Luxemburg, már a 85. helyen állnak a ráncfellvart FIFA-világranglistán, 90 hellyel előzték mostani ellenfelüket.

Luxemburg a Nemzetek Ligája D ligájának második csoportjában van, Moldova mellett még San Marino és Fehéroroszország az ellenfelük, utóbbi lehet a legnagyobb riválisuk, de a szombati formát elnézve esélye lehet a csoportgyőzelemre Luxemburgnak.

Rovatok