Index Vakbarát Hírportál

Megszenvedett a Barca a Sociedad ellen

2018. szeptember 15., szombat 18:24

Nagyon közel járt a Real Sociedad ahhoz szombaton, hogy 2016 tavasza után újra legyőzze bajnoki mérkőzésen a Barcelonát, ám a baszk csapat rengeteg helyzetet elrontott, a vendégek pedig végül megfordították a meccset.

Merthogy a 12. percben meglepetésre a Real Sociedad szerzett vezetést, Aritz Elustondo egy szabadrúgás után vágta be kapásból a kapufa mellé a visszafejelt labdát.

A Sociedad a második félidőben is aktívan támadott, a 60. perc környékén három perc alatt három óriási ziccerük is volt, de vagy ők hibázták el, vagy Marc-André Ter Stegen védett, így maradt az 1-0-s hazai vezetés. De nem sokáig: a sok kihagyott Sociedad-ziccer után megnyomta a Barcelona, és a 63. perc után négy perc alatt két szögletből megfordította az állást.

Előbb Luis Suárez csapott le a kapu előtt pattogó labdára, majd Ousmane Dembélé lőtte vissza a szöglet után kipattanó labdát. A francia csatárnak a legutóbbi négy Barcelona-tétmeccsén ez volt a negyedik gólja, elég jó formában van.

A Barcelona négy meccsből négyet nyerve vezeti a bajnokságot, mivel a Real később este csak ikszelni tudott Bilbaóban. A korábbi mérkőzésen szombaton az Atlético Madrid a hajrában mentett pontot az Eibar ellen, a vége 1-1 lett.

Eredmények

Rovatok