Index Vakbarát Hírportál

Marko Nikolics: Lazovicsban volt még két év

2018. szeptember 19., szerda 15:03

Tisztelik a BATE Boriszovot eddigi eredményeiért, de a három pont megszerzése lesz a céljuk csütörtökön - hangoztatta a Vidi FC szerb edzője az Európa-liga csoportkörének első találkozója előtt tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Marko Nikolics szerint élvezniük kell a játékot a legapróbb részletekre is figyelve, mert ez hozhatja el a sikert. Amennyiben jó eredményt érnek el a fehéroroszok ellen, akkor akár nagyobb célokat is kitűzhetnek maguk elé.

Azt is mondta, jól sikerült a felkészülés a találkozóra, tudják, mit kell tenniük a győzelemért. Megjegyezte: az UEFA-együttható alapján a vendégek az esélyesek, de a nyár folyamán a Vidi bebizonyította, hogy nem ez dönt a pályán.

Nikolics egy újságírói kérdésre úgy felelt,

"nagyon szomorú a szerb Danko Lazovics döntése, visszavonulása miatt". Úgy gondolja, egy-két évig még magas szinten tudott volna teljesíteni a pályán, ez látható volt a nyár folyamán is.

Az edző remek játékosnak és kiváló embernek tartja a 35 éves Lazovicsot, aki eddig fontos láncszeme volt a csapatnak. Jelezte, tiszteletben tartja a támadó döntését, aki mindig szeretett nagy célokért küzdeni, de vannak még a keretben jó páran, akik hozzá hasonlóan "nem elégednek meg a középszerrel".

Nikolics hangsúlyozta, hogy rendkívül kemény csoportba kerültek, mert mindegyik ellenfelük "BL-szintű", ugyanakkor szerinte a Vidi képes felvenni velük a harcot.

Úgy véli, nem döntetlenekkel kell felhívni magukra a figyelmet, mert úgy valószínűleg nem lesz esélyük továbbjutni, hanem győzelmekre van szükségük.

"Nem a véletlen műve a csoportkör, azt a minőséget szeretném látni, ami ezt lehetővé tette."

Pátkai Máté, a Vidi válogatott középpályása emlékeztetett arra, hogy a BL-ben három éve kiegyenlített párharcot vívtak a fehéroroszokkal. Azóta a fehérvári csapat sokat erősödött, így hazai pályán a három pont megszerzése a cél. Mint mondta, a csoportkörös szereplés lehetőséget ad egy kiugró sikerre, ám ehhez mindenkinek hozzá kell tenni tudása legjavát.

Tudja, sokan azt várják tőlük, hogy brillírozva nyerjenek meccseket, de ha csúnya és védekező játék vezet sikerre, akkor azt fogják játszani. A BATE papíron a leggyengébbnek tűnő ellenfelük, de a legyőzésük csak hibátlan védekezés és a várhatóan kevés gólszerzési lehetőség kihasználása mellett lehetséges.

Hat év szünet után csütörtökön rendezik az első olyan fordulót az Európa-liga csoportkörében, melyben magyar csapat is érdekelt. A bajnok Vidi FC a Groupama Arénában fogadja a fehérorosz csapatot. Az L csoport másik meccsén a Chelsea a görög PAOK vendége lesz. Mindkét mérkőzés 18.55-kor kezdődik.

Rovatok