Index Vakbarát Hírportál

Egy félidőt sem játszott Sallai, az egekig magasztalják

2018. szeptember 23., vasárnap 16:22

A 4,5 millió euróért megvásárolt Sallai Roland bemutatkozása ennél jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen a Freiburg megszerezte első győzelmét. A klubnál nagyon megfontoltan költenek, nem szoktak nagy pénzért igazolni, Sallai vételára majdnem klubrekord lett.

A legnagyobb példányszámú lap, a Bild már egyenesen Super Ungarnak nevezte, akit az edző, Christian Streich bátran beállított a kezdőcsapatba.

Holott a Freiburgban nincs külföldi, Streich érdeklődését azonban még a nyáron felkeltette a játékos az Apoel egyik nemzetközi kupameccse után. A mostani kezdőben is egyedüli külföldi volt, Sallai.

A kispadon vannak azért külföldiek, Okonji például nigériai, Ravet francia, Lienhart osztrák.  

A Bundesliga honlapján azt emelik ki, keveseknek sikerül, hogy első labdaérintésre azonnal gólt szerezzenek egy topligában. A 21 éves magyar szélsőnek mindez összejött azzal a szép fejessel.

Majd kiharcolt egy büntetőt a 21. percben, amit a csapata egyik legjobbja, a válogatottban is megforduló Petersen elsőre kihagyott, de másodikra bevágta.

2009-ben fordult elő utoljára, hogy idegenben három góllal vezessen a Freiburg, akkor egyébként Berlinben kapták el a fonalat.

A 12. helyre lódultak előre, ami az esetükben mindig fontos, ne kelljen közvetlenül a kiesés ellen hadakozni a szezon jelentés részében.   

"Szerencsétlen helyzet volt, amikor Camacho vállának ütközött, és le kellett cserélni. Ő nem látta, hogy veszélyben van, legközelebb észre fogja venni" - mondta az edző a meccs után a magyarról.

Kedden már jön a következő forduló, az eddig pont nélküli, BL-ben érdekelt Schalkét fogadják. Valószínűleg Sallaival a kezdőben.

Rovatok