Index Vakbarát Hírportál

Négy gólt lőttek a csapatok, mégis 1-0 lett a vége

2018. szeptember 23., vasárnap 12:51

Drámai mérkőzésen, Brozovic 94. percben lőtt góljával győzte le az Inter a Sampdoriát az olasz bajnokság ötödik fordulójában szombaton. A mérkőzés végeredménye 1-0 lett, pedig a horvát játékos találata a negyedik volt, ami után gólt jelzett a játékvezető.

A Serie A-ban a tavalyi szezon óta van videobíró, ami kifejezetten jót tett a bajnokságnak. Különösen a középcsapatok jártak jól vele, elsősorban az olyan top csapatok kárára, mint az Inter.

A milánói csapattal először a 43. percben babrált ki a videobíró: Radja Nainggolan egy remek kapáslövés után talált a kapuba, azonban még az akció elején pár játékos lesen tartózkodott, így utólag érvénytelenítették a találatot.

A következő áldozat Kwadwo Asamoah volt, akinek a találatát azért érvénytelenítették, mert a labda már elhagyta a játékteret, mielőtt hozzá került volna. A VAR azonban itt nem állt meg, a másik oldalnak is adott egy pofont: a 86. percben egy Sampdoria-gólt is érvénytelenített utólag a bíró les miatt.

Gregoire Defrel ráadásul a gólja után levette a mezét, így ő duplán rosszul járt: 

nemcsak, hogy elvették a gólját, de még a sárgát is megkapta az ok nélküli örömködésért.

Ugyanakkor azt érdemes megjegyezni, hogy bár jól néz ki a VAR által érvénytelenített három szabálytalan találat, de közel sem biztos, hogy ezeket nélküle egyáltalán megadták volna a bírók. A videobíró megjelenésével ugyanis a játékvezetők hozzáállása is megváltozott:

többségük gyakorlatilag mindent továbbenged, ami akár csak egy kicsit is megkérdőjelezhető, mert úgy is ott a VAR.

Nem biztos, hogy ez összességében rossz, bár a játékosok lelkiállapotának biztos nem tesz jót.

Rovatok