Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo óta nem látott ekkora szabadot az Old Trafford, kiesett a United

2018. szeptember 25., kedd 23:51

Különleges meccsre készült José Mourinho kedden az angol Ligakupában a Manchester United kispadján: a Derby County ment az Old Trafford stadionba a sorozat harmadik körében kispadján Frank Lamparddal. A Chelsea történetének legjobb középpályásával és gólrekorderével, aki Mourinho játékosa és kulcsembere volt a londoni évei alatt.

Ekkora meccsre viszont valószínűleg Mourinho sem számított, pláne hogy Juan Mata góljával már a 2. percben vezettek, szépen elcsavarta a jobb alsóra, 1-0. Úgy tűnt, sima lesz. Figyeljék a lövés előtt Lukaku és Lingard egyérintését:

Aztán a szünet is csak 1-0 volt, a második félidőben pedig egész egyszerűen lelépte Lampard másodosztályú csapata a Premier League-sztárokat. A Derbynél volt a labda, ők támadtak, és hagyták ki a helyzeteket. Sergio Romero kapus kapufára tolt egy lövést, és nagyokat védett.

Az 59.-ben viszont ezzel a Harry Wilson-szabadrúgással nem tudott mitkezdeni:

Egészen hihetetlen gólt rúgott a Liverpool-kölcsönjátékos. Mondhatjuk, hogy a kapus ellépett balra, de hát ki ne lépett volna el, mikor a labda balra ment, aztán félúton visszakanyarodott a jobb felsőbe. Cristiano Ronaldo tudott hasonlókat az Old Traffordon, kivételesen gyönyörű gólt rúgott a 21 éves, 1-1.

8 perc múlva a Derby majdnem berúgta a másodikat is, de Romero kijött a 16-osról, és kézzel védett. Azonnal kiállították, nem is reklamált, a harmadik számú, Lee Grant állt a helyére.

És a csere cserekapus nagy védéssel mutatkozott be, de a 86.-ban tehetetlen volt: Mason Mount csavarását még kiszedte a jobb alsóról, de a kipattanót az érkező Marriott befejelte. Wilson ebben a gólban is benne volt, egy lépés után kapcsolt, hogy ő lesen lenne, és nem ment a labdára. 1-2.

A United megkapta az esélyt a bírótól az egyenlítésre, a spori 6 perc hosszabbítást jelzett. És élt is vele Mourinho csapata, Fellaini a 95.-ben már sokadszor mentette meg edzőjét, közelről stukkolt a kapuba. 2-2.

Jöhettek a tizenegyesek, ugyanis a Ligakupa szabályai szerint ebben a korai szakaszban még nincs kétszer 15 perc hosszabbítás.

Ritka hibátlan szétlövés volt, az első 15 büntetőt berúgták a játékosok, 8-at a derbysek, 7-et a unitedesek. Ekkor Phil Jones állt oda, be kellett rúgnia, hogy a MU versenyben maradjon: gyatrán hazaadta, ki sem pattant a Derby-kapusról.

A Derby 2-2 után így 8-7-re nyerte a tizenegyeseket, és továbbjutott, idegenben verte ki a Manchester Unitedet. Az első éves edző, Lampard legyőzte Mourinhót.

Rovatok