Index Vakbarát Hírportál

Neymar és a PSG-váltás: 0 szavazat

2018. szeptember 25., kedd 14:05

Múlt nyáron Neymar távozott a Barcelonából a PSG-be, hogy kilépjen Messi árnyékából, és ne csak csapat, hanem egyéni címeket is gyűjtsön a futballban. 14 hónappal később, a FIFA Év Játékosa díj értékelésében nem kapott egyetlen szavazatot sem.

A FIFA The Best-en pedig több százan szavaztak - válogatott csapatkapitányok, szövetségi kapitányok és újságírók -, de egyikük sem tette a top3-as listájára a brazilt. Neymar ugyanis még az előzetesen legjobbnak ítélt 10-be sem került be, így a döntőben szavazni sem lehetett rá, annyira hátul végzett az előválogatáson.

Még mielőtt arra gondolnánk, hogy a díj 2018-ra vonatkozik, amikor is Neymar februárban 3 hónapra kidőlt, és csak a vb-re tért vissza, ahol a 8 között kiesett a válogatottal, fontos hogy a 2017-18-as szezont értékelték. A hivatalos kiírás szerint csak a 2017. július és a 2018. július közötti események alapján kellett ítélni.

Múlt ősszel még jól ment Neymarnak és a PSG-nek, a Bajnokok Ligája csoportmeccsein brillíroztak a közepes ellenfelek és a francia bajnokság sokkal gyengébb csapatai ellen. Aztán februárban jött a Real Madrid a BL-ben, és kiverte őket - az első meccs 3-1 lett, a visszavágón sérülése miatt Neymar már nem játszott.

A 26 éves támadó azért ment Párizsba, hogy Messi nélkül is BL-t nyerjen, és jobban elismerjék. A projekt egyelőre stagnál.

Rovatok