Index Vakbarát Hírportál

A Vidi-edző a drukkereken kéri számon, hogy csak pár százan voltak a meccsen

2018. szeptember 27., csütörtök 13:29 | aznap frissítve

Már csak azért is érdemes külföldi edzőket hozni a magyar bajnokságba, mert képesek új szemszögből láttatni a dolgokat. Marko Nikolics a szerdai Mezőkövesd elleni bajnoki után roppant csalódottan nyilatkozott a hivatalosan 400 fős, de a kerek szám miatt gyanúsan tupírozott nézőlétszám okán a Nemzeti Sportnak. A felvételek alapján legalábbis a játékosokkal és a biztonsági személyzettel együtt sem voltak ennyien.

"Szeretnénk gratulálni azoknak a szurkolóknak, akik itt voltak. A szememben ők igazi szurkolók. Szóval köszönöm nekik, de csalódott vagyok. Nem értem, hogy az Európa-liga-meccsünkön kint van tizenötezer ember, akkor egy ilyen bajnokin miért nem tud itt lenni két-három ezer?"

– nyilatkozta a szerb szakember a Mezőkövesd 3-1-es legyőzése után. A 400 néző annak ellenére is siralmasan kevés, hogy a mérkőzést hétköznap rendezték, illetve hogy a Vidi immár évek óta felcsúti albérletben rendezi a meccseit, köszönhetően az új Sóstói stadion elhúzódó építésének (de legalább a tűzvédelmi riasztórendszer már pompásan működik). Viszonyításképp: a Kisvárda elleni július 28-i nyitányon még 1 744 néző volt kíváncsi a bajnokra, azaz bő négyszer annyi, mint a Tállai-csapat vendégjátékára.

Pedig a Fehérvár-Felcsút távolság alig 40 km, a klub pedig ingyenes buszjáratot is biztosít a szurkolóinak a mérkőzésekre. (Talán ha a Rovákja-patakon, majd a Vértestarcsai vízfolyáson lehajózva a Lady Mrd szállítaná ingajáratban a Vidi-drukkereket, többen lennének.)

De nem csak Nikolics-edző volt kiakadva a kevés nézőn, hanem a csapatkapitány Juhász Roland is, igaz ő az M4-nek nyilatkozva igyekezett meglátni a pozitívumokat is:

Örülök annak a kevés embernek, aki kilátogatott és folyamatosan biztatta a csapatot. Tényleg szívből köszönöm az egészet

  – hálálkodott a volt válogatott középhátvéd, igaz előtte ő is kesergett egy sort a nézőszámon – Sajnos nagyon kevés szurkoló jött ki, és emiatt szomorú is vagyok, hogy tényleg ennyien kíváncsiak a játékunkra. Szomorú vagyok, hogy nincs a meccsek után kivel ünnepelni."

Ami pedig a rideg tényeket illeti: a Vidi FC-nek az eddigi négy hazai meccsén 4 648 nézője volt összesen, azaz átlagban 1 162-en látták a magyar bajnok NB I.-es mérkőzéseit. Ennél az új, és igen jelentős csúszással készülő stadionjának befogadóképessége bő 12-szer lesz nagyobb. A szerdai nézőszámhoz képest pedig 35-ször, 14 ezres lesz az aréna.

Update: ahogy egy kedves olvasó felhívta rá figyelmünket, a nézőszám problémáját nem segíti, hogy a Vidi ultrái (Red Blue Devils) a névváltoztatás miatt bojkottálják a csapat meccseit. Velük se lennének lényegesen többen, de legalább a hangulat jobb lenne.

(via M4 Sport, nemzetisport.hu. A nézőszámok a magyarfutball.hu adatbázisa alapján.)

Rovatok