Index Vakbarát Hírportál

Az NB I.-es edzőnek fogalma nem volt a szabályról, ezért nem nevezte játékosát

2018. szeptember 27., csütörtök 15:20 | aznap frissítve

Kuttor Attila, a Mezőkövesd edzője valószínűleg a labdarúgó évad legviccesebb interjúját adta az M4 Sport riporterének a szerda este, a Vidi FC elleni 3-1-es, csekély érdeklődést kiváltó bajnoki vereség után. A riporter arról érdeklődött az egykori válogatott hátvédnél – akinek irányításával igen derekasan teljesít a Kövesd –, hogy miért nem nevezte a meccsre a szeptember elején Felcsútról kölcsönben visszaigazolt szélsőjét, Molnár Gábort.

A történet megértéséhez előzetesen annyit kell még tudni, hogy a Vidi–Kövesd-bajnokit augusztus 4-ről halasztották el szeptember 26-ra, a fehérváriak nemzetközi kupamenetelését támogatandó .

És akkor a párbeszéd:

Riporter: Molnát Gábort végül nem nevezték a mérkőzésre, ennek mi volt az oka?

Kuttor: Hát ő nem volt a mérkőzés eredeti időpontjában a játékosunk, és emiatt.

Riporter: És azt hallották, hogy megváltozott a szabály a nyáron?

Kuttor: Ez nem az én feladatom, úgyhogy erre nem tudok mit mondani. Hát a szabályokat, hogy megváltoztak vagy nem változtak meg, én nem ismerem.

Mindez az edző saját szavaival:

Ebben, mármint hogy leginkább nem az ő dolga volna a szabályváltozások ilyen szintű követése, Kuttornak valószínűleg igaza van. De hogy akkor kinek kellett volna tudnia ezt a nem éppen mellékes információt, az kérdéses. Mint ahogy egyelőre az sem tudni, hogy Kövesden egyáltalán bárki is tisztában volt-e ezzel a változtatással.

Az MLSZ részéről azt a tájékoztatást kaptuk, hogy "a labdarúgás aktuális szabályzatai az MLSZ honlapján megtekinthetőek, és bármely sportszervezet részéről szabadon hozzáférhetők". Ezt telefonon Sipos jenő, az MLSZ szóvivője azzal egészítette ki, hogy csak kivételes esetekben tájékoztatják a csapatokat közvetlenül az esetleges szabályváltoztatásokról, azokat a honlap megfelelő részén teszik közzé a hivatalos értesítőkben. A csapatoknál pedig tisztában vannak vele, hogy pl. az elnökségi ülések után ezeket fontos felkeresni a naprakész információkért.

A Mezőkövesd FC részéről írásban ígértek választ a felmerülő kérdéseinkre, amint megkapjuk, frissítjük cikkünket.

Rovatok