Index Vakbarát Hírportál

Megint megszívatta magát a Milan

2018. szeptember 27., csütörtök 23:43

Sorozatban harmadszor veszített pontot az AC Milan annak ellenére, hogy végig óriási fölényben futballozott. Ezúttal a kiesőjelölt Empoli volt az, ami kihasználta a milánói csapat szerencsétlenkedését.

Gennaro Gattuso csapata az utóbbi időben képtelen lezárni a mérkőzéseket, a védelem pedig rendre óriási hibákkal hozzák helyzetbe az ellenfelet. Nem volt ez másképp az Empoli otthonában sem a Serie A hatodik fordulójában.

A Milan már a 10. percben megszerezte a vezetést egy öngóllal, majd végig nyomás alatt tartotta az Empolit.

A mérkőzés végére 16  lövése volt a vendég csapatnak, amiből 11 el is találta a kaput, Milan-játékos azonban így sem tudott gólt szerezni.

Az Empoli teljesen esélytelennek tűnt a gólszerzésre, de a 71. percben hatalmas hibázott a csapatkapitány Alessio Romagnoli: az ellenfél támadójába rúgta a labdát a saját 16-osán belül, az ezután következő nagy kapkodásnak pedig egy büntető lett a vége.

A hazai csapat nem hibázott, értékesítette egyetlen komoly helyzetét, így két ponttól megfosztotta a milánói csapatot (1-1). Gattusóék így öt meccs után (az első forduló a Milannak elmaradt a genoai hídkatasztrófa miatt) mindössze hat pontja van és 14. a tabellán. Ráadásul a piros-feketék az egyetlenek a Serie A-ban, aki még egyetlen meccset sem hoztak le kapott gól nélkül.

Rovatok