Index Vakbarát Hírportál

Nyomokban Messit tartalmaz

2018. szeptember 27., csütörtök 20:32

Gyengélkedett a Roma eddig a szezonban, a bajnokságban szerdáig ötből egy meccset nyertek, kettőt vesztettek, és múlt héten a Real Madrid is egészen simán lépte le őket a BL-ben. Eusebio Di Francesco edző helye bizonytalanná vált, de az egypontos Frosinone ellen Cengiz Ünder igyekezett a segítségére sietni.

A török már a második percben gólt lőtt, nem is akármilyet. A félpályánál vette át a labdát, kapu felé fordult egy köténnyel, két védő között kilépett, lefutott egy harmadikat, majd középről ballal, jó 25-ről lőtt. A kapus ugyan még beleért, de így is hatalmas gólt rúgott a 21 éves.

A középpályás mozgása alapból is, ennél a gólnál végképp emlékeztet valakire, hát még a balos lövés. Nem nehéz kitalálni: Messi szokott így megindulni és befejezni ballal egy támadást.

A Roma végül 4-0-ra nyert, Di Francesco kis levegőhöz jutott.

A szerdai eresztésből még egy gólt emelnénk ki, egy igazi egymeccses sztárét, aki két éve lőtt egy gólt, bár se előtte, se azóta nem mutatott semmit. Emlékeznek Éderre, aki eldöntötte a francia-portugál Eb-döntőt? Akkor a hosszabbításban laposan talált be távolról, most kicsit megbonyolította: mintha rosszul vette volna át a labdát, de aztán gyorsan helyrehozta, beollózta úgy 18 méterről.

A kapus reakciójában minden benne van, hogy mekkora gól is volt ez.

A Baltika Kalinyingrád-Lokomotív Moszkva meccsen rúgta egyébként a moszkvaiak csatára, a 87. percben mentette 2-2-re, így hosszabbításra az Orosz Kupa-meccset. Amit aztán meg is nyertek 3-2-re.

Rovatok