Index Vakbarát Hírportál

Megfigyelte a kapust, megnézte a szelet: félpályás gól

2018. szeptember 27., csütörtök 10:13

Dino Islamovicnak nagy napja volt kedden a svéd futballbajnokságban, az Östersunds FK csatára a Brommapojkarna ellen mesterhármast szerzett, egyik gólját ráadásul a félpályáról rúgta.

Az Östersunds 1-0-ra nyerte az első félidőt, és a másodikban is elég gyorsan betalált. A Brommapojkarna labdát veszített az ellenfél tizenhatosánál, Fritzson lépett bele egy passzba. A labdát egyből előre rúgta, Islamovic tolt egyet rajta, majd a kezdőkörből a kapura küldte.

Petric kapus ugyan kint állt, de lett volna még ideje visszatérni. Felugorva próbált még védeni, be a feje fölött behullott a labda a kapuba.

Islamovic, ahogy azt az Aftonbladetnek elmondta, készült egy ilyen kísérletre. Az első félidőben az Östersunds játszott szembeszélben, a fordulás után viszont már a hátszéllel is számolhatott.

"Figyeltem a kapust, láttam, hogy eléggé kint állt. Azt gondoltam, ha legközelebb megkapom a labdát, át fogok emelni a feje fölött." – mondta Islamovic, aki aztán sikeresen végre is hajtotta a tervet. Azt reméli, hogy találata az év gólja lesz.

Rovatok