Index Vakbarát Hírportál

Történelmi lépés: szurkolóknak ad tulajdonjogot a DVTK

2018. szeptember 28., péntek 13:58

A magyar futballban eddig nem látott lépésre szánta el magát a DVTK-ban tulajdonrésszel bíró miskolci önkormányzat, ami 2 százalék tulajdonrészt ajánlott fel a szurkolóknak, teljesen ingyen.

A városvezetés ezzel azt szeretné elérni, hogy a szurkolók is belássanak az adatokba, és megértsék, miért esett vissza a diósgyőri klub teljesítménye az elmúlt években, miközben 7 év alatt 12 edző is megfordult a csapat élén.

Miskolc önkormányzata a 49 százalékos hányadából ajánlott fel 2 százalékot a szurkolóknak, a lépéssel egy időben pedig erre biztatta a klub többségi tulajdonosát, hogy hasonló felajánlást tegyen.

Az átláthatóság, a közösségi érdekek védelme érdekében a valódi klub tulajdonosokhoz, a diósgyőri szurkolókhoz fordulunk javaslatainkkal, ennek lényege, hogy a szurkolókat képviselő egyesületet, Bundesliga mintára, tulajdonosi jogokkal kívánjuk felruházni. Ennek értelmében, a DVTK-ban meglévő városi tulajdonrészből, első lépésben, 2 százaléknyi tulajdonrészt ingyenesen felajánlunk a diósgyőri szurkolóknak, illetve képviseletüknek. Egyidejűleg felkérjük a futball klub többségi tulajdonosát, hogy a szurkolói képviselet számára, tulajdonrészüknek 2 százalékát ugyancsak ingyenesen, adják át!

– idézi Kriza Ákos polgármester a közleményben olvasható szavait az MTI.

A lépést az is indokolta, hogy bár az önkormányzat évek óta jelentős támogatást ad a klubnak, a döntéshozatal kizárólagosan a többségi tulajdonos kezében van, így „szinte feltárhatatlan a szurkolók számára is, hogy a diósgyőri foci sport-szakmai vezetése miért került 2018 őszére ilyen állapotba.”

Kriza Ákos polgármestert idézve a közlemény kitér arra is, hogy a „közfelháborodást előidéző teljesítmény okait kutatva, felelős vezetőként, olyan település polgármestereként, ahol esztendők óta jelentős közpénzeket áldozunk a labdarúgásra, még a legutóbbi időkben is kezdeményeztem tárgyalásokat a klub főtulajdonosával, még csak válaszra sem méltattak.”

Rovatok