Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-edző még nem döntött Hazard játékáról a Vidi ellen

2018. október 3., szerda 16:32

A Chelsea olasz edzője, Maurizio Sarri szerdán sajtótájékoztatót tartott a klub központjában a Vidi FC elleni Európa-liga mérkőzésre hangolva. Az eseményen meglehetősen kevés szó esett a magyar bajnokról, Sarri mindössze két mondatot szólt a csütörtöki ellenfélről, és az újságírók sem kérdezték többet a Vidi FC-ről. Sokkal inkább a londoniak lehetséges összeállítása és az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok helyzete érdekelte az angol sajtót, illetve hogy a Chelsea számára mennyiben prioritás az El-szereplés, vagy inkább kellemetlen teherként tekintenek-e rá.

Ami a Vidit illeti, Sarri a következőt mondta a magyar csapatról.

Nagyon jól kell játszanunk holnap, mert egy jó csapat lesz az ellenfelünk. A csoportkör első meccsén nagyon jól játszottak, de egy kicsit balszerencsések voltak. Jó eredményt kell elérnünk a Stamford Bridge-en, mert az Európa-liga egy fontos sorozat.

Mint ismeretes a Vidi hazai pályán (az FTC-stadion vendégeként) 2-0-ra kikapott a csoportkör első fordulójában a fehérorosz BATE együttesétől.

Ami a csütörtöki mérkőzést illeti, a hazai pályáján története első Európa-liga csoportmérkőzésére készülő Chelsea kezdőjében Sarri szerint számos változtatás lesz a Liverpool elleni legutóbbi bajnokihoz képest. Az edző elmondta, hogy 5-6-7 helyen is változtathat, de hogy pontosan kik játszanak majd a Vidi ellen, azt csak a szerda délutáni, illetve a csütörtök délelőtti edzés után dönti el.

Az El-szereplés kapcsán Sarri elmondta, hogy szeretnének eljutni a döntőig, de a legfőbb prioritás a Chelsea számára, hogy jövőre a BL-ben szerepelhessen.

Egyelőre még arról sem döntött, hogy Eden Hazard marad-e a kezdőben vagy a mindössze 17 éves, és hatalmas tehetségnek tartott Hudson-Odoi kezd a belga helyett, az viszont biztos, hogy egyszerre csak az egyikük lesz a pályán.

Ugyanakkor Sarri emlékeztette az újságírókat arra, amit az idény elején mondott, nevezetesen hogy a válogatott mérkőzések miatti első és második szünet között (szeptember 11-től október 8.) szeretné az összes játékosát élesben is látni.

Némi támpontot ad a Chelsea holnapi összetételét illetően, hogy Sarri külön is említette a korábban sérüléssel bajlódó Loftus-Cheek, illetve Pedro nevét, mondván végre mindketten készen állnak a játékra, illetve fabregasról is beszélt, Jorginho alternatívájaként. Elmondása szerint az edző jelenleg abban a szerencsés helyzetben van, hogy minden játékosára számíthat.

(Borítókép: Eden Hazard a Chelsea FC és Liverpool FC mérkőzésen 2018. szeptember 29-én Londonban. Fotó: Marc Atkins / Getty Images Hungary)

Rovatok