Index Vakbarát Hírportál

A csapatkapitány lájkolta a Mourinho kirúgását követelő posztot

2018. október 3., szerda 12:05

Kínos bocsánatkérésre kényszerült Antonio Valencia, a Manchester United csapatkapitánya miután lájkolt egy olyan Instagram-bejegyzést, ami José Mourinho kirúgását követelte.

Az újabb ügy a lehető legrosszabbkor jött mind a klubnak, mind az edzőnek, tekintve a csapat ijesztően gyenge eredményeit, illetve a Mourinho és néhány játékosa közti egyre feszültebb helyzetet, amiből leginkább a Pogbával való konfliktus kapott nyilvánosságot.

Úgy tűnik, Valencia is rohamléptekben csatlakozik az edző ellenségeinek táborához.

Valencia és Mourinho kapcsolata a múlt héten vált fagyossá, miután az edzőnek nem tetszett, hogy a játékos nem jelent meg a United Derby County elleni meccsén a Carabao kupában (ligakupa).

A kieséssel végződő mérkőzésre a játékost nem nevezték, de ettől még kapitányként ott lett volna a helye a stadionban, legalábbis Mourinho szerint, aki a West Ham elleni bajnokin már büntetésből hagyta ki Valenciát a csapatból, igaz a végeredmény ismeretében – 3-1-es vereség – ez annyira valószínűleg nem fájt az eucuadorinak.

A spanyol Valancia elleni, 0-0-s döntetlent és kiábrándító manchesteri játékot hozó keddi BL-meccsen Valencia visszakerült a kezdőbe, majd a mérkőzést követően az Instagramon nyomott egy tetsziket a “teamvalencia25” nevű felhasználó pár mondatos, de annál elkeseredettebb Mourinho-ellenes kirohanására.

A bejegyzés így szólt:

Már meg sem vagyok lepve a végeredmény miatt. Mindig előre vártam a csapat meccseit, de Mourinhónak köszönhetően mára felér egy büntetéssel minket nézni. Valaminek változnia kell. Ideje, hogy Mourinho menjen.

Szerdán aztán Valencia egy bocsánatkérő Twitter-üzenetben próbálta megmagyarázni a nehezen magyarázhatót. A játékos bejegyzése annyiból kellemes meglepetés, hogy legalább nem arra fogta a dolgot, hogy valaki meghekkelte a fiókját. Ugyanakkor a kínált magyarázat sem sokkal meggyőzőbb.

Ezek szerint Valencia úgy lájkolta a bejegyzést, hogy nem olvasta el annak szövegét, és ezért mindenkitől elnézést kér.

"Tegnap lájkoltam egy Instagram-bejegyzést anélkül, hogy elolvastam volna a kép alatt lévő szöveget. A szöveg nem fejezi ki a véleményemet, ezért elnézést kérek a történtekért. Teljes mértékben támogatom az edzőmet és a játékostársaimat, mindannyian minden megteszünk, hogy jobb eredményeket érjünk el."

Rovatok