Index Vakbarát Hírportál

Három éve nem volt ekkora gödörben a Bayern

2018. október 6., szombat 21:01

A címvédő Bayern München meglepetésre kikapott a vendég Borussia Mönchengladbachtól a Bundesliga hetedik fordulójának szombati játéknapján.

A bajor csapat egymás után második bajnokiját vesztette el - a múlt héten a Hertha BSC otthonában kapott ki -, és most már három meccs óta nyeretlen, sőt, sorozatban negyedik tétmérkőzésén nem tudott győzni, mivel a BL-ben kedden döntetlent játszott.

A vendégek már a 16. percben 2-0-ra vezettek, majd a 88.-ban bebiztosították sikerüket, s ezzel feljöttek a második helyre. A Bayern jelenleg csak ötödik.

A Bayern ilyen mélyrepülésére lassan három és fél éve nem volt példa. A 2014–2015-ös bajnokság végén, amikor már biztos volt a bajnoki cím, kapott ki egymás után háromszor a bajor klub. Akkor a Leverkusen és az Augsburg ellen nem sikerült gólt rúgnia, majd végül a Freiburg is legyőzte őket.

A Bayern veresége mellett csapnivalóan futballozott, súlyos védelmi hibákból kapta a gólokat. Eddig nem úgy alakul Niko Kovac szereplése a kispadon, ahogy azt a horvát szakember eltervezte.

aaaa

Az első Gladbach gól

A második

Ez pedig a harmadik

Bundesliga, 7. forduló:

Pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

Rovatok