Index Vakbarát Hírportál

Eldöntötte a vb-t, azóta csúszik lefelé

2018. október 6., szombat 08:16

Bizonyítsd be, hogy jobb vagy Messinél, és döntsd el a meccset"

- ezzel a tanáccsal küldte pályára a 2014-es világbajnoki döntőben a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw Mario Götzét. Az akkor 22 éves játékos a 88. percben lépett pályára a Maracanában, a 113. percben belőtte a győztes gólt, ami Németország negyedik világbajnoki címét jelentette.

Mario, a varázsló - ilyesfajta szalagcímek voltak, a Bayern München nagyon örült, hogy a soraiban játszik a jövő legnagyobb ígérete.

Még Guardiola csábította a bajorokhoz 2013 nyarán, és persze kifizettek érte potom 37 millió eurót.

Götze viszont akkor volt a csúcson, és azóta folyamatosan süllyed.

Az elmúlt években sokat volt sérült is, aztán egy nehezen diagnosztizálható betegség miatt hagyta ki 2017 teljes első félévét.

A Dortmund vezeti a Bundesligát, de Lucien Favre edző nem látja benne azt, aki segíteni tudja a csapatot. Bajnokin eddig háromszor ültette a kispadra, egyszer sem cserélte be.

A Bajnokok Ligájában adott neki 62 percet, a belga Bruges-t idegenben győzték le, a Monaco ellen már a keretbe sem került.

Götze még mindig csak 26 éves, ezért a lefelé húzó spirálból próbálják kiemelni, de nem könnyű. Ugyan felmerült, hogy korábbi edzője, Jürgen Klopp megmenti, ám egyelőre utópiának látszik a liverpooli szerződés.

Rovatok