Index Vakbarát Hírportál

Alakul az új Xavi a Barcánál

2018. október 9., kedd 08:29

Arthur nyáron érkezett a Barcelonába a Gremiótól, elég sok kérdőjel volt a leigazolása mögött, mert brazil csapatában olyan sokat nem mutatott, legalábbis nem volt feltűnő a játéka. Pár hete Messi viszont már dicsérte, Xavihoz hasonlította, a Barca utóbbi két meccsén pedig már tényleg nagyon jól játszott.

A Tottenhamet a Wembley-ben 4-2-re verték, vasárnap Valenciában 1-1-et játszottak, de nem rajta múlt. Pláne, hogy a 22 éves megközelítette Xavi egyik rekordját: 2012-ben Levantéban 148-szor passzolt a középpályáskirály, Arthur Valenciában 142-ig jutott, ami a legtöbb egy idegenbeli bajnokin Xavi óta. És 135 pontos is volt belőle, ami irtó erős,

95 százalékos mutató.

Arthur vállán nem kicsi a teher, a nyáron távozott Andrés Iniesta 8-as mezét kapta meg, bár mozgása inkább Xaviéra emlékeztet. Sőt, szinte teljesen ugyanolyan.

Nézzék meg a videókat, ahogy birtokolja a labdát, ami ragad a lábához, ugyanúgy nem fél megfordulni vele, és ugyanolyan gyorsan teszi mindezt. Alkatra, felépítésre is egyformák, Arthur is csak 171 centi.

Arthurnak a kulcspasszokban még javulnia kell, önbizalma egyelőre nincs a topon, de mindene megvan, hogy ne csak egy Xavi-csúcsot közelítsen meg.

Rovatok