Index Vakbarát Hírportál

Benzema nem lehet újra válogatott

2018. október 10., szerda 15:25

A Valbuena-ügy miatt nem térhet vissza a válogatottba Karim Benzema, jelentette ki  Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke. A Real Madrid csatárja állítólag aktívan részt vett egy szexvideós zsarolásban, ami miatt 2015-ben határozatlan időre eltiltották a válogatottól.

A Valbuena-ügy még nem zárult le és azt hiszem, véget ért a válogatottbeli pályafutása, ráadásul egy ideje nincs is a legjobb formában

– idézi az elnököt az MTI.

Benzemát azzal vádolják, hogy bűntárs volt válogatottbeli csapattársa, Valbuena megzsarolásában. Utóbbi játékos 2015-ben tett panaszt amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót (47 millió forintot), nyilvánosságra hozza azt.

Az máig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, és érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. 

A 30 éves Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti csapatban. Azóta 81 találkozón 27 gólt szerzett, de 2015 októbere óta nem kapott meghívót, így a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságról, valamint az idei, francia győzelemmel végződött oroszországi világbajnokságról is lemaradt.

Rovatok