Index Vakbarát Hírportál

Lőw Párizsból: A játékosok észrevették, hogy segít, amit mondunk

2018. október 10., szerda 17:44

A Paris Saint-Germain új másodedzője, Lőw Zsolt Párizsból nyilatkozott a Digi Sportnak, mesélt beilleszkedéséről és a csapat eddigi sikereiről.

Elmondta, a váltás nem volt könnyű, lipcsei életét cserélte fel párizsira.

Mondhatjuk, hogy fél vezetőedző voltam a Leipzig életében. Az elmúlt három évben az edzéstervezéstől, terheléstervezéstől kezdve az átigazolásokon keresztül az edzésvezetésen át a csapattaktika, a pontrúgások, az ellenfél, a saját csapat elemzéséig mindenben benne voltam, és mindenből kivettem a részem. Megérkeztem egy új országba, egy új klubhoz, egy új nyelvterületre, adott egy nyelv, amit nem beszélek, sem én, sem a családom. Megérkeztem egy új edzői stábba, új játékosokhoz, de teljesen más kaliberű játékosokhoz, rengeteg volt a kérdőjel bennem. Be kellett illeszkednem, és meg kellett találnom a helyemet.


Lőwöt a PSG új vezetőedzője, Thomas Tuchel kérte maga mellé, és eddig nagyon sikeresek a csapattal: nagy bajnoki rekorddal indultak, kilencből kilenc meccset nyertek meg, már most 8 ponttal vezetik a tabellát.

Folyamatosan keressük, hogy mik azok a lehetőségek, mi az a tudás, amellyel én rendelkezem, amivel többet tudok nyújtani ennek az edzői stábnak. A játékosok észrevették, hogy segít, amit mi mondunk, segíti őket abban, hogy jobban és eredményesebben játsszanak. Még nyitottabbak lettek, mi pedig visszaigazolást adtunk, hogy ’látjátok, ez így működik’, és akkor ebben a pillanatban elindult egy spirál fölfelé, mi pedig, mint egy szörfös, a pozitív hullámon lovaglunk. Most ezt látjuk, ezt érezzük a csapaton.

A PSG most egy hétvégét kihagy, válogatotthét következik, a csapat október 20-án játszik legközelebb, cél a 10. győzelem a bajnokságban. Az ellenfél az Amiens lesz, így az újabb csúcs nem lehet kérdés.

Rovatok